<p>Echt iedereen kan dit jaar meedoen aan de Marathon.</p>

Echt iedereen kan dit jaar meedoen aan de Marathon.

(Foto: www.jeroenvosfotograaf.nl)

Iedereen kan meedoen aan de Marathon

Eindhoven - Veel lopers hebben zich al aangemeld voor de 37e Marathon Eindhoven en andere afstanden op zondag 10 oktober. Vanaf nu is ook de inschrijving open voor de onderdelen op zaterdag. Het gaat om wandeltochten over 12 en 18 kilometer, én een opmerkelijke noviteit: Your Marathon Challenge.

Dit jaar eindigen alle afstanden, ook die van zaterdag, op de Vestdijk, onder de iconische finishboog van de Marathon Eindhoven. Dat is ongetwijfeld voor velen een buitengewone stimulans, zeker ook voor deelnemers aan Your Marathon Challenge, het nieuwe programmaonderdeel voor de absolute beginners en unieke sporters die toch de marathon afstand willen afleggen, alleen niet op een dag.

Your Marathon Challenge 

De bedoeling bij Your Marathon Challenge is dat de deelnemers in de maanden voorafgaand aan het marathon-weekeinde wandelend of hardlopen in gedeelten en op hun eigen manier 41 kilometer afleggen. Elke gelopen kilometer telt. Op zaterdag 9 oktober mogen zij dan de laatste 1195 meter van de marathonafstand (42.195 m) voltooien op het officiële parcours. Een mooie manier om de aparte sfeer van de Marathon Eindhoven te beleven. 

De Marathon Eindhoven organiseert Your Marathon Challenge powered by ASML in samenwerking met partner BrabantSport Fonds. 

De Marathon Eindhoven wil op deze wijze ook mensen die om wat voor reden niet zo makkelijk ‘in beweging’ komen betrekken bij het grootste tweedaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant. 

Zondag 10 oktober

Op zondag 10 oktober staan de volgende afstanden op het programma: marathon, halve marathon, Jumbo 10 km, City Run 5 km, Mini Marathon 1,6 km. Ook zijn er diverse business runs. De zaterdag (9 oktober) ervoor krijgen de wandelaars dus alle ruimte. 

Inschrijving is nu open voor iedereen. Dit kan via

www.marathoneindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden