<p>Het Weet ik veel!Festival is van 30 augustus tot en met 3 september.</p>

Het Weet ik veel!Festival is van 30 augustus tot en met 3 september.

(Foto:)

Veel te ontdekken op Weet ik veel! festival

Eindhoven - Tijdens het Weet ik veel! festival ontdekken kinderen van alles op het gebied van techniek, ontwerpen, maken, media, cultuur, onderzoeken en bewegen op verschillende plekken op Strijp-S. Van 30 augustus tot en met 3 september kunnen kinderen tussen de 7 en 12 jaar zichzelf en elkaar de hele week uitdagen in uiteenlopende interessante workshops. 

Na drie succesvolle edities met honderden kinderen kon het festival door corona vorig jaar noodgedwongen niet doorgaan. Dit jaar is het terug -en met meer nieuwe workshops dan ooit tevoren. Het festival wordt georganiseerd door Architectuurlessen, de Bibliotheek Eindhoven en Natlab.

Vrijwel alles vernieuwd

Dit jaar is vrijwel alles vernieuwd. Zo kunnen kinderen onder andere hun eigen stempel leren ontwerpen, leren ze de nieuwste trucs van hackers, maken ze hun eigen GIFjes, ontdekken Instagram poëzie, en gaan ze aan de slag met houtbewerking, scheikunde en het maken van ijs.

Populaire workshops keren terug, zoals het ontwerpen van je eigen huis, bouwen van (scrap) instrumenten, leren programmeren, 3D printen en skateboarden. En ze worden nu uitgebreid met een verdieping of een aansluitende workshop: leren metselen, jammen met een drumrobot, de wereld van robots, een teardown workshop en BMX-en. 

Praktische informatie

Weet ik veel! festival is voor kinderen van 7-12 jaar en is van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september tussen 09.00-15.00 uur.

Verzamelen is bij Broeinest, Torenallee 45 in Eindhoven. De workshops zijn op verschillende locaties op Strijp-S. Entree: €29,50 per dag. Aanmelden per dag mogelijk via:

www.weetikveelfestival.nl

Jeugdfonds Sport & Cultuur Eindhoven wil dat alle kinderen van 4-18 jaar mee kunnen doen, ook als er thuis weinig geld is, en betaalt in bepaalde gevallen het festivalkaartje. Iedereen kan dus bij het Weet ik veel! festival aanwezig zijn. Meer info: 

www.weetikveelfestival.nl/jeugdfondscultuur

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden