<p>Florian de Visser tijdens de opbouw van het panorama</p>

Florian de Visser tijdens de opbouw van het panorama

(Foto: Barbara Medo )

Eindhoven Panorama op Stadhuisplein

Eindhoven - Het Eindhoven Panorama op het Stadhuisplein is geopend. Het is een openluchtpanorama met een omtrek van 70 meter. De levensgrote collage bestaat uit foto’s, tekeningen en verhalen over een eeuw Eindhoven. De installatie van Florian de Visser blijft tot en met 25 juli staan en is gratis te bezoeken. 

Eindhoven Panorama is het sluitstuk van Museum door de Stad. Het programma heeft drie jaar met installaties in de stad gestaan, van Winkelcentrum Woensel tot stationsplein en van Dutch Design Week tot Park Hilaria. In het kader van jubileumjaar Eindhoven 1920-2020 stond Eindhoven Museum vorig jaar met De Toren van Eindhoven in alle delen van de stad: Strijp, Woensel, Tongelre, Stratum en Gestel en dit jaar in Eindhoven centrum met Eindhoven Panorama.

Loop door 100 jaar Groot-Eindhoven

Eindhoven Panorama is een collage met allerlei foto’s en beelden van de stad, aangevuld met objecten uit de collectie en illustraties van de ontwerper. Het kunstwerk ziet er niet alleen indrukwekkend uit, je raakt er ook niet op uitgekeken. Er is voor iedere bezoeker iets te zien en te ontdekken. De beelden komen uit verschillende periodes van de stad, verleden en heden wisselen elkaar voortdurend af. Er zijn bijvoorbeeld foto’s te zien van monumenten in aanbouw en gebouwen die inmiddels niet meer bestaan. Het panorama nodigt tevens uit tot onderling gesprek.

Eindhoven Panorama biedt een blik op de voormalige dorpen Woensel, Tongelre, Stratum, Gestel, Strijp en het stadje Eindhoven. Loop rond en ontdek verhalen, beelden en gebeurtenissen die herinneringen oproepen aan deze stad in ontwikkeling. 

Audiotour

De bezoekers van het panorama kunnen ook naar een audiotour luisteren, die Twan Hofman en Publikators speciaal voor de installatie hebben gemaakt. Er is voor elk stadsdeel een korte audiotour, die je meeneemt door de jaren heen en langs de belangrijkste gebeurtenissen. Bezoek Eindhoven Panorama tot en met 25 juli, op woensdag tot en met zondag tussen 12:00 en 17:00 uur. Gratis toegang, aanmelden niet nodig

Neem voor de audiotour eigen telefoon en oordopjes mee.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden