Foto:

Eindhovenaar Berrie de Zeeuw strijdt voor titel Filmleraar van het Jaar 2021

Eindhoven - Dit jaar zijn er voor het eerst regionale voorrondes gehouden voor de Filmleraar van het Jaar 2021. In samenwerking met de zes regionale filmhubs maken deze regionale winnaars, die lesgeven op zowel het basis- als voortgezet onderwijs, allemaal kans op de titel Filmleraar van het Jaar 2021. Vanuit Filmhub Zuid is docent Franse taal & cultuur Berrie de Zeeuw van het Pius-X College in Bladel, verkozen voor de competitie Filmleraar van het Jaar 2021. 

De Eindhovenaar versterkt de lesinhoud met film zoals de populaire Netflix-serie Lupin. In het hele land zijn steeds meer leraren bezig met lesgeven aan de hand van film. Hiermee helpen ze leerlingen beeld beter te duiden en begrijpen. Om meer aandacht te vragen voor filmeducatie en zo andere leraren te inspireren om film bewust te integreren in het lesprogramma, wordt voor de 4e keer de verkiezing Filmleraar van het Jaar georganiseerd. 

 De vakjury gaat de komende tijd met deze zes toptalenten aan de slag. De jury bestaat uit Filmleraar van het Jaar 2020 Bart Valkenier, regisseur van onder andere de serie Klassen Sarah Sylbing, onderzoeker kunst -en cultuureducatie Emiel Copini en de winnaars van de Documaken profielwerkstukwedstrijd, middelbare scholieren Lente IJsendijk en Malou de Kruijk. 

24 november

Tijdens de Nationale Onderwijsweek op 5 oktober, de Dag van de Leraar, maakt de vakjury bekend welke drie van deze zes regionale winnaars doorgaan naar de finale. Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op 24 november bekendgemaakt, tijdens een feestelijk verkiezingsevent op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden