<p>De Grin maaier werd feestelijk overhandigd door Otto Dieleman van Rotary Eindhoven Centrum aan het bestuur en de vrijwilligers van Stadsakkers Eindhoven.&nbsp;</p>

De Grin maaier werd feestelijk overhandigd door Otto Dieleman van Rotary Eindhoven Centrum aan het bestuur en de vrijwilligers van Stadsakkers Eindhoven. 

Stadsakkers Eindhoven krijgt Grin maaier

Eindhoven - Afgelopen week heeft Rotary Eindhoven Centrum aan Stadsakkers Eindhoven een Grin maaier geschonken. Met deze speciale maaier kunnen de vrijwilligers van Stadsakkers Eindhoven niet alleen de graspaden tussen de kweekbedden maaien, maar ook de groenbemesting die tussentijds op deze bedden wordt gezaaid.

Het speciale van dit apparaat is dat het maaisel meteen fijn gemalen en ter plekke uitgestrooid wordt. Zo kunnen deze plantaardige resten snel dienen als compost voor nieuw te kweken planten. Tuinder Frans Bosmans van Stadsakkers Eindhoven is heel blij met de Grin maaier. “Deze dure machine neemt ons een hoop werk uit handen en daardoor kunnen we onze tijd nog meer besteden aan het zaaien, kweken en oogsten van biologische groenten voor mensen die dit niet kunnen betalen.”

Stadsakkers Eindhoven kweekt al sinds 2013 vele soorten groenten en deze worden onder andere geleverd aan de Voedselbank en aan het Leger des Heils.

Rotary Eindhoven steunt vanuit haar Gemeenschapsfonds initiatieven en projecten die tot doel hebben mensen in Eindhoven te helpen die beperkt in staat zijn zich op eigen kracht te handhaven in onze maatschappij.

Voor meer informatie over Stadsakkers Eindhoven:

www.stadsakkerseindhoven.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden