<p>Josefine (rechts) en Mirte.</p>

Josefine (rechts) en Mirte.

(Foto: )

PSV Acrobatische Gymnastiek clubkampioenschappen

EINDHOVEN - Afgelopen week hield PSV Gymnastiek tijdens hun buiten trainingsmoment op het terrein van DBS voetbal haar clubkampioenschappen voor de acrobatische wedstrijdgroep. Vanwege deze tijden was er in dit seizoen, behalve deelname aan een online wedstrijd, geen mogelijkheid om de teamsport te presenteren.

De trainsters bedachten daarvoor een oplossing in de vorm van een buitenwedstrijd. Om het wedstrijdseizoen positief af te sluiten lieten de zes teams om beurten hun wedstrijdoefening van tweeënhalve minuut zien. In een klein half uur genoten ouders in hun auto of online van de presentatie. Ook familie en vrienden konden via een livestream de zes deelnemende teams bekijken. Zo kon iedereen coronaproof shinen. Een bijzonder moment.

Medailles

In de categorie senioren eindigden Erin en haar partner Elin met hun nette oefening en prachtige uitstraling op de eerste plaats. Maud, Lieke en Djedy lieten eveneens een mooie oefening zien met een pittige uitstraling en wonnen daarmee de zilveren medaille. In de categorie junioren waren het Josefine en Mirte die de gouden medaille wonnen. Het team Jane en Beihe behaalde zilver en Daniek en Nanna kregen de bronzen medaille voor een mooie derde plaats. Ariël en Fleur behaalde de vierde plek.

Uitzonderlijk

Op deze manier hebben alle sporters in een positieve en fijne sfeer kunnen laten zien waar ze een heel jaar lang voor hebben gewerkt. Want dat er ondanks lockdown gewerkt is, was goed te zien. Tijdens de lockdown oefende we twee keer per week online tot er weer buiten gesport mocht worden. Zo hielden we de conditie, lenigheid en het enthousiasme om samen te sporten op peil. Een uitzonderlijke en bijzondere prestatie voor de sporters. Ze kregen uiteindelijk dan ook allemaal een medaille met een acro silhouet in regenboog kleuren. Symbolisch omdat de sporters vele kleuren van zichzelf hebben moeten laten zien. 

Het vergde zeer flexibel omgaan met alles wat er hun pad is gekruist tijdens het beoefenen van hun favoriete sport het afgelopen jaar. Wij zijn als vereniging erg trots op deze prestaties en iedereen heeft hiermee bewezen dat wat er ook gebeurt er ook leuke momenten met een groepsgevoel samen kunnen zijn.

Ingestuurd door: PSV Gymnastiek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden