<p>Edo Righini is per 1 augustus de nieuwe algemeen directeur van Muziekgebouw Eindhoven. Hij volgt Wim Vringer op.</p>

Edo Righini is per 1 augustus de nieuwe algemeen directeur van Muziekgebouw Eindhoven. Hij volgt Wim Vringer op.

Edo Righini volgt Wim Vringer op bij Muziekgebouw Eindhoven

EINDHOVEN - De raad van commissarissen is verheugd aan te kunnen kondigen dat Edo Righini per 1 augustus als nieuwe algemeen directeur van Muziekgebouw Eindhoven wordt aangesteld, als opvolger van de huidige algemeen directeur Wim Vringer.

Het trackrecord van Righini laat een indrukwekkende loopbaan en resultaten zien in de muziek, het hoger onderwijs en de tech sector. Hij begon zijn carrière als klassiek geschoold musicus, werd internationaal spelend pop en jazz producent/muzikant en is inmiddels geruime tijd verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam, meest recent als adjunct directeur. In deze functie was hij onder andere verantwoordelijk voor inhoud, ontwikkeling en resultaten van het Conservatorium en in het specifiek van de afdelingen jazz, pop, elektronische muziek, composing for film en jong talent. De focus lag op innovatie en profilering van het instituut en de verbinding met het internationale werkveld en de stad. Tevens was hij de voortrekker van de digitale transformatie van de gehele Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Naast zijn werk is Righini onder andere bestuurslid van het Concertgebouw Jazz Orchestra en de Advanced Technology Club van bussines school het HEC te Parijs.

Internationale positie

Een belangrijke opdracht voor de nieuwe directeur betreft het behouden van de (inter)nationale positie van Muziekgebouw met een topprogrammering en het verder ontwikkelen van vernieuwende vormen van programma, publieksbenadering en participatie. Een podium ‘van, voor en door de stad’. In samenwerking met culturele collega’s, makers, bezoekers en partners. Muziekgebouw wil voor alle geledingen van de bevolking toegankelijk zijn, inclusief en integraal.

Righini verheugt zich op het bekleden van zijn nieuwe positie: “Ik voel mij vereerd om de rol van algemeen directeur van Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven te gaan vervullen. Grote ambities, creativiteit en innovatie zitten in het DNA van Eindhoven, een mooi samenspel om het Muziekgebouw nog sterker op de kaart te zetten, nationaal en internationaal. Daarbij kijk ik er naar uit om samen met de raad van commissarissen, collega’s, stakeholders en relaties van het Muziekgebouw aan het werk te gaan om een nog groter en diverser publiek te bereiken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden