<p>Yasin.</p>

Yasin.

Hoogte- en dieptepunten

Het was een ingewikkelde week. Eén van uitersten en met emoties die elkaar opvolgden: van euforie, dankbaarheid en trots tot verdriet en gemis.

De week had hoogtepunten en leuke momenten, zoals het Suikerfeest, mijn verjaardag en een uitgebreid interview in het Financieel Dagblad (FD). Een landelijke en toonaangevende krant. Ik mocht mijn missie en visie op betaalbaar wonen en de oververhitte huizenmarkt toelichten. Hoe kunnen we veel en snel bouwen, welke dilemma’s heb ik als wethouder en wat is er nodig vanuit de landelijke politiek om echt een verschil te maken voor iedereen die een betaalbaar huis zoekt. Die kans greep ik met beide handen aan.

Helaas waren er ook dieptepunten. We kunnen niet om het nieuws uit Palestina heen. Weerloze burgers en kinderen komen om in het geweld. Als mens doet mijn hart pijn als ik dat zie. Los van religie, politieke opvatting of de voorgeschiedenis. Het verdriet kwam afgelopen week ook een stuk dichterbij. Op de dag van mijn interview met het Financieel Dagblad, een dag voor het Suikerfeest, overleed een vriendin aan de gevolgen van kanker.

Eva was een inspirerende jonge vrouw. Een activist, hippie en wereldverbeteraar. Bovenal ontzettend aardig, energiek en kei slim. Op haar 16e kreeg ze van de toenmalige Kroonprins Willem-Alexander een beurs om in Swaziland te studeren. Daarnaast deed ze vrijwilligerswerk in landen waar mensen hulp nodig hadden. Zo zette ze zich onder andere in voor de internationale niet-gouvernementele hulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Ondertussen sprak ze ook nog zes talen en rondde ze drie universitaire studies af. Op eigen kracht.

Eva is 30 jaar geworden. We zijn als stad een bruggenbouwer en idealist kwijt. Ze had nog veel voor de samenleving willen betekenen. Een week met een groot contrast. Het motiveert mij om alles uit het leven te halen, een verschil te maken, achter mijn idealen te staan en te geloven in mijn eigen kracht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden