<p>Loes van de Stadsgracht</p>

Loes van de Stadsgracht

Alert

Begin deze week heeft de politie uit Oirschot en Best aan wandelaars langs het kanaal gevraagd alert te zijn. Een man van middelbare leeftijd met donkere fietskleding heeft namelijk verschillende keren zijn geslachtsdeel laten zien.

Verschillende vrouwen hebben dit onafhankelijk van elkaar gemeld. Bij aantreffen adviseert de politie om direct 112 te bellen. Nou meneer van middelbare leeftijd, de euforie van uw daad moet wel super zijn, want het is natuurlijk heel zielig dat u zich hiertoe verlaagt. En het is ook niet voor te stellen dat u wellicht ook iemands man, vader of opa bent. Ik hoop dat u snel weer tot bezinning komt. 

Als jong meisje ben ik ook wel eens geconfronteerd met een potloodventer. Om precies te zijn tussen de weg van Geldrop naar Heeze, mijn toenmalige woonplaats. Ik fietste op het fietspad en na ongeveer de helft stond daar op een bospad ineens een jongeman met zijn ontblote geslachtsdeel. Een rare gewaarwording en ook een beetje beangstigend, want ik fietste alleen. Maar ja, ook dit soort dingen behoren tot het leven. 

Afgelopen weekend heb ik de film Ferry op Netflix gezien. De film waarin Frank Lammers (Ferry) en Elise Schaap (Daniëlle) een hoofdrol spelen werd in Nederland al wekenlang in diverse talkshows bejubeld. Ik heb er met plezier naar gekeken, alleen Huub Stapel in zijn rol als Amsterdamse onderwereldfiguur vond ik tegenvallen. Hij had beter gewoon Nederlands kunnen praten, want plat Amsterdams gaat hem slecht af. 

Terug naar ons eigen Eindhoven. Nu de terrassen weer open zijn, dool ik ook weer door de straten in het centrum. Afgelopen zondag wist ik zelfs zomaar een tafeltje te scoren in de Vrijstraat. Dat lukte me niet op de Markt en ook niet op de Kleine Berg. Want nu het weer mag is reserveren of in de rij staan om een plekje te bemachtigen de tendens. Voor sommige winkels, vooral daar waar koopjes te vinden zijn, staan ook rijen mensen te wachten. En ik? Zelfs nu ik mijn tweede prik heb gehad, ben ik nog voorzichtig. Lange rijen vermijd ik. Ik blijf alert.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden