<p>De Ambulancedienst is op zaterdag 22 mei fysiek te bezoeken. Het verdere programma van Storioni Festival is digitaal bij te wonen en wordt via livestream uitgezonden. (Foto: Max Kneefel).</p>

De Ambulancedienst is op zaterdag 22 mei fysiek te bezoeken. Het verdere programma van Storioni Festival is digitaal bij te wonen en wordt via livestream uitgezonden. (Foto: Max Kneefel).

Storioni Festival dit jaar niet fysiek maar online

EINDHOVEN - Het Storioni Festival, een festival voor kamermuziek, vindt dit jaar niet fysiek, maar online plaats. De tien concerten die gepland staan tussen 27 en 31 mei zullen daarom via livestream te volgen zijn. Eén concert gaat door in de vorm van een uniek drive-in concert.

Tot de optredende musici behoren bandoneonist Carel Kraayenhof, de Australische componist Brett Dean, de Sloveense mezzosopraan Barbara Kozelj, Hervé Joulain en het Matangi Quartet. Het Rembrandt Frerichs Trio laat jazz en klassiek elkaar ontmoeten en liet zich voor dit programma inspireren door Sweelinck, Bach, Brahms en Messiaen. Gastheer is en blijft het Storioni Trio met Bart van de Roer, Marc Vossen en Wouter Vossen.

Fastfood drive-in concert

Eén concert kan wel fysiek doorgaan dit jaar: ‘De Wachtkamer’. In navolging op het spraakmakende ‘Spoedeisende Honger’ realiseert De Ambulancedienst in samenwerking met Storioni Festival het evenement De Wachtkamer op zaterdag 22 mei. Tijdens dit concert sta je in de wacht en word je honger én muzikale trek gestild met een concert van het Storioni Trio. Het evenement speelt zich af in en rondom je eigen auto en is geschikt voor iedereen van jong tot oud.

Wereldpremière

Verder staat de wereldpremière van Brett Deans Imaginary Ballet op het programma. De pianist van het Storioni Trio, Bart van de Roer, vertelt: “Natuurlijk hebben we gas terug moeten nemen voor deze editie, de toestand rondom het virus is te precair. De vele buitenlandse musici die we elk jaar verwelkomen, kunnen we nu niet uitnodigen. De Australische componist Brett Dean stond in 2020 al op het programma, maar is nu gelukkig wel van de partij. Hij speelt mee, als altviolist, tijdens de wereldpremière van zijn pianokwartet Imaginary Ballet. Dat is toch wel erg uniek en ik verheug me er erg op om met de componist zijn werk te spelen. Dat spel begint al bij de repetities, je kunt er samen aan boetseren en horen wat hij zich voorstelt bij de muziek die hij heeft geschreven. Zoiets geeft een enorm inzicht in iemands ideeën, iemands klankwereld.”

Programma

Het programma van het digitale festival puilt uit. Denk aan twee bijzondere pianotrio’s van Weber en Poulenc, die in het teken staan van vriendschap, op 29 mei in Piet Hein Eek. Of ontdek relatief onbekende pareltjes van de vier grote componisten Dvorák, Schubert, Beethoven & Britten, op 30 mei tijdens Zalig op Zondag. De livestreamconcerten zullen op bijzondere locaties in en rondom Eindhoven worden opgenomen, zoals De Paterskerk van DomusDela, de werkplaats van Piet Hein Eek en Kasteel Heeze.

Een volledig overzicht van wat er te zien en te beluisteren is, vind je op de website:

storioni-festival.nl/programma

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden