<p>Ieder jaar organiseert Helga een benefiet ten goede van een doel die zich inzet voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.</p>

Ieder jaar organiseert Helga een benefiet ten goede van een doel die zich inzet voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.

(Ex-)kankerpatiënten in ‘t zonnetje gezet tijdens Power Beauties

EINDHOVEN - Op 30 mei vindt voor de negende maal de verwenmiddag Power Beauties plaats. Dit is een middag speciaal voor jongeren en volwassenen en hun familie die in aanraking zijn gekomen met kanker. Dit jaar vindt Power Beauties plaats bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven.

Ieder jaar organiseert Helga van Hengst met haar stichting Power Beauties een benefietevenement ten goede van een doel die zich inzet voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. Ook in deze vreemde tijden wil de organisatie (ex-)kankerpatiënten een leuke en fijne verwenmiddag bezorgen, dit door het geven van beauty behandelingen. Dit jaar op een iets andere manier dan normaal, ook zijn er deze keer, door corona, geen workshops en optredens. 

Zo zet ze ieder jaar belangeloos deze moedige vrouwen in het zonnetje

Eind 2004 werd bij Van Hengst zelf de diagnose kanker vastgesteld. Begin 2015 kreeg ze het goede nieuws te horen dat ze kankervrij was verklaard. Doordat zij dus is getroffen door deze nare ziekte weet ze hoe belangrijk het is om gehoord te worden. Vooral als je verwend kan worden, dat je even kan en mag genieten. In deze periode is Van Hengst in aanraking gekomen met de Stichting Viva la Donna. Daar besefte ze pas hoeveel vrouwen kanker hebben. Ze wilde graag iets doen voor en met deze vrouwen.

Gediplomeerd

Van Hengst is een gediplomeerd visagiste, wat goed van pas kwam bij de stichting. Vanuit de eerste ontmoeting heeft ze een eigen schoonheidssalon ingericht voor deze vrouwen. Zo zet ze ieder jaar belangeloos deze moedige vrouwen in het zonnetje. Verschillende salons doen hieraan mee en zetten rond die dag ook hun deuren open voor behandelingen voor vrouwen die in aanraking zijn gekomen met kanker, of het zelf hebben gehad. 

Aan bezoekers en deelnemers van de verwenmiddag vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage van 5 euro. Dit jaar gaat de opbrengst naar Kans Tegen Kanker. De stichting helpt kankerpatiënten met een directe financiële bijdrage, wanneer (aanvullende) behandelingen niet vergoed worden door de Nederlandse zorgverzekering. Dit kunnen in Nederland uitgevoerde behandelingen zijn, maar ook behandelingen binnen gerenommeerde klinieken in het buitenland.

Van harte welkom

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website van Stichting Power Beauties (www.stichtingpowerbeauties.nl) en zijn daarna van harte welkom op 30 mei, vanaf 13.00 tot 17.00 uur bij de Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven Maatje 040, te vinden op Piuslaan 74a.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden