<p>De gedichten van Tessa de Swart zijn regelmatig te horen bij De Staat van Stasse op NPO Radio 2. Haar tekeningen en schilderijen zijn nu in Eindhoven te zien.<br><br></p>

De gedichten van Tessa de Swart zijn regelmatig te horen bij De Staat van Stasse op NPO Radio 2. Haar tekeningen en schilderijen zijn nu in Eindhoven te zien.

De Zwart onthult haar hartstocht en herinneringen

EINDHOVEN - Het afgelopen jaar ontwikkelde dichter, schilder en performance kunstenaar Tessa de Swart (1984) een 15-delige serie tekeningen en schilderijen met als uitgangspunt haar verlangen naar genegenheid, verbintenis en aanraking. Het resultaat van dit proces getiteld ‘Memory of Touch’ is tot en met 3 juni te zien in Salon Veneman in Eindhoven.

Iedere week zal er een nieuwe selectie tekeningen en schilderijen uit deze serie tentoongesteld worden en door middel van met krijt geschreven gedichten wordt ook de stoep en straat betrokken bij de expositie. Op 15 mei gaat communicatie-activist Esther Barfoot inhoudelijk in op het ontstaan van de beelden, met als resultaat een video-interview dat vanaf eind mei te bekijken is op www.tessadeswart.nl. Het werk Tessa kenmerkt zich door onversneden passie, tomeloze expressie en een ontroerende eerlijkheid. Door haar eigen emoties schaamteloos te etaleren appelleert ze aan onze eigen schaamte. Zij krast haar kreten op papier, kalkt haar verlangen op bruggen en straten, en schrijft als een dolle van zich af. Haar werk is daarmee ook een herkenbare ode aan het menselijke defect. Salon Veneman is een etalage / galerie gelegen op de Tongelresestraat 1 in Eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden