<p>Gratis een e-bike of of high speed e-bike lenen kan via de probeeractie die weer van start is gegaan.</p>

Gratis een e-bike of of high speed e-bike lenen kan via de probeeractie die weer van start is gegaan.

Gratis e-bike probeeractie opnieuw van start in Zuidoost-Brabant

REGIO - Vaker op de fiets is gezond voor lichaam en geest. Dat vinden ook de 21 gemeenten van Zuidoost-Brabant. Om haar inwoners fit en vitaal te houden zijn ze de Sjees E-bike probeeractie gestart. Hiermee krijgen alle inwoners de mogelijkheid om een week lang een gratis e-bike of high speed e-bike uit te proberen. Na even on hold te hebben gestaan vanwege de lockdown is de probeeractie nu weer in volle gang.

De actie is een succes met dank aan de zeventien deelnemende fietsenwinkels in Zuidoost-Brabant die gratis een e-bike beschikbaar stellen. Met de gratis leenfiets kunnen mensen vrijblijvend testen of een elektrische fiets iets voor hen is. Zowel tijdens de dagelijkse rit naar de supermarkt of naar het werk, als tijdens mooie tochten door de natuur. Alles is geregeld: van pech-onderweg-hulp tot aan verzekering, en een supportdesk voor eventuele vragen. “Wij zijn blij met de inzet van de fietsenwinkels in de regio. Het gebruik van een e-bike is vaak een goed alternatief voor de auto. Dankzij deze actie kunnen meer mensen dit eens ervaren en dat is mooi om te zien”, aldus wethouder Ad van den Oever van gemeente Veldhoven.

Belang van bewegen

Een gezonde levensstijl is vooral nu van groot belang. Vanwege Covid-19 trekken mensen er minder op uit. Voor werkende mensen geldt dat velen thuiswerken en minder in beweging komen. Om medewerkers gezond en vitaal te houden zetten veel grote werkgevers een e-bike pool op voor hun medewerkers. In kleinere bedrijven zijn die faciliteiten er meestal niet. Dat is ook één van de redenen dat deze e-bike probeeractie is ontstaan. Hiermee wordt het proberen van een e-bike voor iedereen beschikbaar.

De Sjees E-bike probeeractie is onderdeel van het project Slimmer fietsen van ZO Slim Bereikbaar. ZO Slim Bereikbaar is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant. De organisatie van de E-bike probeeractie is in handen van Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk en uitvoeringspartner De Boom en het Meer.

Reserveren

Inwoners kunnen online de e-bike reserveren via onderstaande website. De actie loopt nog tot en met juni 2021.

www.sjees.nl/probeereenebike

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden