<p>Het eigen vastgoed CO2-neutraal in 2030, dat is de ambitie van gemeente Eindhoven. (Foto: Christ Clijsen).</p>

Het eigen vastgoed CO2-neutraal in 2030, dat is de ambitie van gemeente Eindhoven. (Foto: Christ Clijsen).

Parktheater onder handen genomen

EINDHOVEN - Het Parktheater maakt een grote stap in verduurzamen. Het dak was aan vervanging toe en bood dus een natuurlijk moment om het volledig te isoleren, zonder onnodige kosten te maken. Ook zijn er 383 zonnepanelen geplaatst om energie op te wekken en is alle verlichting vervangen door LED.

De verduurzamingsmaatregelen bij het Parktheater leveren een CO2-reductie op van ca. 86.000 kg (154.500 kWh) door de besparing op elektraverbruik. Dit staat gelijk aan het jaarverbruik van zo’n 93 huishoudens. Door goed te isoleren wordt ook minder gas verbruikt, een reductie gelijk aan het jaarverbruik van zes huishoudens. “We willen graag bijdragen aan een duurzamere wereld en met de verduurzaming van ons dak maken we een grote stap vooruit”, aldus Jos Timmers (gebouwbeheer & duurzaamheid) van het Parktheater.

Wethouder Rik Thijs (Klimaat & Energie) vindt het een prachtig resultaat: “Dit is een mooi voorbeeld van hoe we samen stappen zetten richting het behalen van de duurzaamheidsambitie van gemeente Eindhoven.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden