<p>Een dansend stel bij Tipo Tango in Eindhoven. Rechts: de filmende Francis Mbila. Hij schiet een video over de Argentijnse tango voor koningin M&aacute;xima. (Foto: Bert Jansen).</p>

Een dansend stel bij Tipo Tango in Eindhoven. Rechts: de filmende Francis Mbila. Hij schiet een video over de Argentijnse tango voor koningin Máxima. (Foto: Bert Jansen).

Argentijnse dansvideo van Tipo Tango voor Máxima

EINDHOVEN - Karin Bergsma (66), Francis Mbila (32) en Jacqueline Hoeks (64) raken niet over de Argentijnse tangodans uitgepraat. Voor de koningin nemen ze een video over de dans op.

Op dat idee, alle drie actief bij TipoTango in Eindhoven, kwamen ze al snel. Voor de duidelijkheid: er is een groot verschil tussen Europese tango en Argentijnse tango. Hoeks legt uit: “Bij Argentijnse tango is improviseren heel belangrijk. Met de dans kun je alle kanten op.” De dans wordt met twee personen uitgevoerd: een leider en een volger. “De leider is als een automobilist: die heeft het overzicht, botst niet en voorkomt file”, zo past ze een mooie metafoor toe. Mbila: “De volger past zich aan op de leider. Maar onderschat het niet: ook die rol is allesbehalve makkelijk.”

Natuurlijk, met de ene partner gaat de dans makkelijker af dan met een ander. Normaliter - buiten corona om - is dat ook geen probleem: dan puilt de danszaal van TipoTango, te vinden aan Kardinaal de Jongweg 75 in Eindhoven, uit met dansers. Door corona is dat al een poosje helaas niet mogelijk. Niettemin nemen ze een video op voor Willem-Alexander en Máxima, die dinsdag naar de High Tech Campus komen.

www.tipotango.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden