<p>Column Bob</p>

Column Bob

Winst

Met een zakelijke overwinning in Venlo tegen VVV heeft PSV de tweede plaats weer in handen. Cody Gakpo was bij de Eindhovenaren de man die met wat sprankelende acties het verschil maakte.

Als hij deze vorm blijft vasthouden dan lonkt het EK deze zomer voor het talent uit de eigen opleiding. Een mooi complement voor alle jeugdtrainers en technische staf die de jonge Eindhovenaar hebben begeleid naar succes. Een voorbeeld is hij ook voor andere talenten die niet hard genoeg werken, maar alleen blindvaren op hun ruwe technische vaardigheden. Gelukkig heeft Gakpo een doorlopend contract, maar het zou me niet verbazen als er aan hem getrokken gaat worden aan het eind van het seizoen. In de media wordt steeds gespeculeerd over het vertrek van Ihattaren, Dumfries en Malen. Toch kan het zomaar zijn dat juist Gakpo voor de hoofdprijs weggaat. 

Het zou eeuwig zonde zijn temeer omdat de aanvaller juist een van de pijlers moet gaan worden van het elftal in het komend seizoen. Het belooft dus vuurwerk te worden tijdens de aankomende transferwindow. Eerst moeten er vijf wedstrijden worden uitgespeeld. Komend weekend tegen Groningen is meteen een cruciale in die reeks. AZ gaat immers op bezoek bij Ajax en bij puntverlies van de Alkmaarders kan er een gat geslagen worden op de ranglijst. Met een beter doelsaldo en mogelijk drie punten voor, kun je dus zeer goede zaken doen. De tweede plaats betekent namelijk een hoop geld en prestige voor PSV. 

Daarnaast vermijd je de Conference League en heb je uitzicht op Champions League-voetbal. Spelers die twijfelen, zullen eerder geneigd zijn om te blijven als je je kwalificeert voor dat toernooi. Het maakt het werk van John de Jong een stuk makkelijker. Trainer Schmidt kan dus zijn eigen bedje spreiden met het behalen van goede resultaten. Het zal ook nodig zijn om het broze vertrouwen van de achterban in de technische leiding te herstellen. De fans hadden meer verwacht van het lopende seizoen. Winst is de komende weken dus het enige wat telt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden