<p>Dyslexie Caf&eacute; Eindhoven houdt online bijeenkomst over dyslexie. Die vindt op 17 april plaats.</p>

Dyslexie Café Eindhoven houdt online bijeenkomst over dyslexie. Die vindt op 17 april plaats.

Dyslexie Café Eindhoven: dyslexie in je gezin?

EINDHOVEN - Dyslexie is in hoge mate erfelijk. En er is veel overeenkomst met AD(H)D. Welke plek heeft het in jullie familie / gezin? Denk ook aan ooms en tantes, neefjes en nichtjes, opa’s en oma’s.

Afhankelijk van de plek mag je het er wel of niet over hebben. Is het een ondergeschoven kindje, of staat het in de prijzenkast. Kan je het er gewoon over hebben? Of is er onbegrip? Hangt er schaamte omheen? Heb je in de familie misschien een hele creatieve, innovatieve persoon die dat ziet als kwaliteit van dyslexie? En daarnaast speelt de vraag: Hoe geef jij in jouw gezin aan wat jij nodig hebt? Als je beter aan kan geven wat jouw behoeftes zijn, komt er misschien ook meer ruimte om de kwaliteiten van jouw dyslexie te gaan zien en te gaan te vieren.

Bespreekbaar maken

“We duiken tijdens de bijeenkomst ook even in het geweldloos communiceren, omdat dit zo’n mooie tool is om iets bespreekbaar te maken. Lijkt het je interessant hier meer van te horen, dit te delen met anderen en hoe anderen dat hebben aangepakt en heb je zelf dyslexie of ben je een dierbare van iemand met dyslexie? Kom dan naar onze online bijeenkomst”, laat de organisatie weten. Datum: 17 april, van 13.30 tot 16.00 uur. Graag inloggen om 13.15 uur, om te checken of alles werkt. Waar: via Zoom. Meld je aan bij Leontien info@loenteincoacht.nl zodat zij je de link kan sturen. Het Dyslexie Café Eindhoven is elke 3e zaterdag van de maand.

Meer over de bijeenkomst op: impulsenwoortblind.nl/dyslexie/praten-over-dyslexie/eindhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden