<p>Graffitikunstenaar Stijn van Leest (knielend), Tim Kolijn van EindjeMinecraft (blauw shirt), Johan Vereijken van Commit040 en Anisa Slegers van Dynamo.</p>

Graffitikunstenaar Stijn van Leest (knielend), Tim Kolijn van EindjeMinecraft (blauw shirt), Johan Vereijken van Commit040 en Anisa Slegers van Dynamo.

Digitale variant van Eindhoven voor koninklijke familie

EINDHOVEN - Een eigen digitale stad waaraan alle Eindhovense kinderen en jongeren mogen meebouwen, met een vijftienjarige burgemeester. Dat is EindjeMinecraft.

De plattegrond van Eindhoven is eind 2020 via deze creatieve computergame ontsloten. Alle Eindhovense kinderen en jongeren zijn sindsdien uitgenodigd hierin hun eigen huis te bouwen, of mee te werken aan de eigen school, sportvereniging of een publiek gebouw. Speciaal voor Koningsdag nodigt Minecraft-burgemeester en ontwikkelaar Tim Kolijn iedereen uit om de digitale variant van Eindhoven mooi te maken voor het bezoek van de Koninklijke familie. Dat kan vanuit huis, maar ook samen met de hele klas. Inloggen kan nu al: je krijgt een gebied toegewezen om te bouwen.

Burgemeester

In april komen er speciale Koningsdag-activiteiten op de server en zijn er dagelijks ervaren Minecrafters actief om te helpen. Inmiddels wonen al zo’n tachtig jongeren in de stad, en zij hebben ondanks de lockdown toch weer nieuwe leeftijdsgenoten ontmoet. Ze helpen elkaar ook met technische tips, precies wat Kolijn hoopte toen hij het project bedacht. Tijdens Koningsdag kunnen kinderen ook meedoen aan een digitale kraampjesmarkt in EindjeMinecraft en wordt de Koninklijke familie uitgenodigd voor een rondleiding door de stad. Wil je met je hele klas de school bouwen, neem dan via de site contact op met burgemeester Kolijn, dan regelt hij de toegang op www.eindjeminecraft.nl.

Tech en urban sports

Een deel van de digitale stad is ook echt te zien op Koningsdag. Kolijn heeft daarvoor de freerunners van Commit040 gevraagd, en grafittikunstenaar Stijn. Net als hijzelf onderdeel van de Eindhovense jongerencultuur van creativiteit, sport en technologie. De freerunners gaan freerunnen op plekken die in EindjeMinecraft voorkomen. Johan Vereijken van Commit040 maakt speciaal voor Koningsdag een video van die beelden en mixt deze met beelden uit EindjeMinecraft. Zo komen twee Eindhovense jongerenculturen samen: tech en urban sports. Dankzij grafittikunstenaar Stijn van Leest kunnen de freerunners gebruik maken van customized houten blokken, die ook weer passen bij de thema’s in EindjeMinecraft. Zowel de techneuten als de freerunners en grafittikunstenaar laten uiteindelijk op 27 april hun skills en het werk van alle Eindhovense jongeren in EindjeMinecraft zien aan de Koninklijke familie.

En: EindjeMinecraft blijft ook na Koningsdag bestaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden