26 maart

Samen met mijn partijgenoot Mieke Verhees zat ik achter de laptop aan de grote witte tafel in mijn appartement. We hadden de tekst klaar om het belangrijke nieuws te delen met de rest van de wereld. Een persbericht waarvan ik wist dat het mijn leven op z’n kop zou zetten. We telden af en ik drukte op de verzendknop. De zenuwen en adrenaline die ik toen voelde vergeet ik nooit meer.

Ik wist dat er veel ging veranderen, maar als jonge hond van 29 kon ik echt nog niet inschatten hoe groot de impact zou zijn. Ik vond het super spannend en doodeng, maar had ook zin om de sprong in het diepe te maken. Een paar dagen later werd ik officieel beëdigd als wethouder van onze mooie stad. Dit moment was afgelopen vrijdag precies acht jaar geleden. 26 maart 2013, een belangrijke dag in mijn leven én carrière.

Het voelt aan de ene kant al heel lang geleden, maar tegelijkertijd heb ik het idee dat ik nog maar net begonnen ben. Vaststaat dat er de afgelopen jaren veel is gebeurd. Mijn missie was om me vooral in te zetten voor de ‘gewone Eindhovenaar’. Niet de regel, maar de mens centraal zetten. Daarbij wilde ik me niet alleen richten op de notoire klager of mensen die de weg naar de gemeente goed weten te vinden, maar vooral luisteren naar de zachte geluiden in de samenleving.

Voor mijn gevoel ben ik daar voor een groot deel in geslaagd. Natuurlijk heeft het me veel tijd gekost. Tijd die vooral ten koste is gegaan van mijn privéleven. Helaas zijn verschillende vriendschappen en relaties de afgelopen jaren gesneuveld. Maar daartegenover staat ook dat ik veel mooie, inspirerende en bevlogen Eindhovenaren heb leren kennen. Duizenden kleurrijke mensen die mij allemaal een beetje hebben gevormd naar een beter mens en een betere wethouder. 26 maart 2021, we zijn acht jaar verder. Acht jaar die ik niet had willen missen. De angst en spanning hebben inmiddels plaatsgemaakt voor trots en gedrevenheid. En tot op de dag van vandaag haal ik veel plezier uit mijn werk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden