Idee

PSV kan zich opmaken voor het laatste blok van zeven wedstrijden. Het internationale voetbal vormt een mooie afleiding voor de spelers. De bepalende spelers kunnen zichzelf als international in de etalage zetten en de achtergebleven voetballers kunnen werken aan eerherstel.

Bij terugkomst van de internationals zal het vizier snel op het handhaven van de tweede plaats moeten. Er is echter een voordeel: PSV hoeft geen topwedstrijden meer te spelen. Er moet nu simpelweg gewonnen worden van zeven laagvliegers. Zo kunnen ze de club en zichzelf een enorme dienst bewijzen, want er staan tientallen miljoenen op het spel. Dat het vijf voor twaalf is blijkt wel uit het feit dat kantoorpersoneel en spelersgroep onlangs akkoord zijn gegaan met alweer een salarisverlaging. Dit om het gemis aan inkomsten van ongeveer vijfentwintig miljoen euro goed te maken. Corona zorgt er in één klap voor dat de zorgvuldig opgebouwde reserves van de club verdampen. 

Geld dat hard nodig is voor de wederopbouw van het elftal. Nu rest er niets anders dan aan het einde van het seizoen uitverkoop te houden. Donyell Malen en Denzel Dumfries moeten de Eindhovenaren tientallen miljoenen euro’s opleveren. Ook de mogelijke verkoop van Ihattaren moet geld in het laatje brengen en dan ben je er mogelijk wel. Wat rest is slim scouten en potentiële aanwinsten goedkoop binnen hengelen. Iets wat John de Jong vooralsnog niet in de vingers heeft. 

Met een volle portemonnee is het immers makkelijker winkelen. Nu mag de technisch directeur bewijzen dat hij ook creatief met budget kan omgaan. Het geluk is namelijk dat er heel veel clubs momenteel in de financiële problemen zitten. Zaak is daar op een slimme manier gebruik van te maken. Cash is king momenteel in de voetballerij. Ga dus shoppen bij de clubs die momenteel aan de bedelstaf zitten. Steven Berghuis bijvoorbeeld, die een vermogen verdient bij Feyenoord en voor ieder aannemelijk bod mag vertrekken uit Rotterdam. Het is maar een idee, John.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden