Foto:

Over de top

Op de laatste dag van maart wordt Lucille Werner officieel geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Deze geboren Eindhovense heeft er al een behoorlijke televisiecarrière opzitten en zoekt nu, als lid van de CDA, haar heil in de politiek.

Of ze net zo succesvol wordt als voormalig nieuwslezeres Pia Dijkstra, die de afgelopen tien jaar voor D66 het vuur uit haar sloffen liep en zich onder meer sterk maakte voor de Donorwet, is natuurlijk de vraag. Door zuurstofgebrek tijdens haar geboorte liep Lucille een blijvende beschadiging op waardoor ze moeilijk loopt. In ‘t verleden zette zij zich regelmatig in voor mensen met een handicap en ongetwijfeld zal ze dit in de toekomst ook blijven doen.

Overigens ontvangen Tweede Kamerleden het riante salaris van 117.000 euro per jaar en dat is toch behoorlijk meer dan de 1930 euro die raadsleden in Eindhoven maandelijks ontvangen. Een politieke carrière nastreven heeft mij ook een tijdje aangesproken en soms overweeg ik het nog. Mijn drijfveer zou zijn het aan de kaak stellen van de macht van ambtenaren, zoals Pieter Omtzigt heeft gedaan bij de toeslagenaffaire. Diverse keren zijn mij voorvallen ter ore gekomen, waarin ambtenaren weigeren transparant te zijn. Sterker nog: ik zou een zwartboek kunnen schrijven van schrijnende gevallen.

De vraag is echter: wat schiet je er mee op? Ambtenaren dekken elkaar en niet iedere burger heeft de mogelijkheid een dure advocaat in de arm te nemen en zijn of haar gelijk via de rechtbank te halen. Iets geheel anders wat mijn aandacht afgelopen week trok is de keuken van 1 miljoen, die uitgebreid toegelicht in de krant stond. Naast allerlei elektrische snufjes zijn het vooral de gouden knoppen met diamanten en het verwerkte roggenleer dat deze keuken zo exclusief en duur maakt. Een keuken voor de super rijken onder ons.

Word je er gelukkiger van? Ik ben dik tevreden met mijn IKEA keuken en met de gouden ring waarin een diamantje zit. Ik gun iedereen het beste, maar over de top hoeft voor mij niet. Ik word er niet gelukkiger van.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden