Foto:

Georganiseerde auto-, wandel- of fietstocht niet meer mogelijk

EINDHOVEN - Inwoners zoeken in deze tijd naar dingen om te doen die nog wél mogen binnen de huidige coronaregels en gaan bijvoorbeeld wandelen en fietsen. Ondernemers proberen op hun beurt binnen de regels zo goed als mogelijk te ondernemen. Een van de mogelijkheden die (vooral) horeca ondernemers benutten is om aan te sluiten bij de wens van inwoners om er even ‘uit’ te kunnen zijn, door middel van auto-, fiets- en wandelroutes. Deze routes voeren langs de betrokken ondernemers, waarbij de deelnemers iets to-go kunnen consumeren.

Er komen op dit soort initiatieven in heel Noord-Brabant veel mensen af. Daarom hebben de voorzitters van de Brabantse veiligheidsregio’s afgesproken om bij het toestaan van deze initiatieven één lijn te trekken. Dit betekent dat er geen georganiseerde auto- wandel of fietstochten meer mogen plaatsvinden.

Waarom niet?

De rijksoverheid adviseert om zo veel mogelijk thuis te blijven. Er is een verbod op evenementen. Het begrip evenement wordt in deze zin ruim opgevat als ‘elke voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak’. Hieronder wordt een activiteit verstaan die voor iedereen toegankelijk is en eventueel wordt gereguleerd door bijvoorbeeld kaartverkoop. Er is sprake van een georganiseerd verband.

Wat kan er dan wel?

Het verstrekken van een route. Het opzetten van een activiteit die iedereen individueel kan volgen. Een activiteit waar mensen opdrachten uitvoeren, tijd- en plaatsonafhankelijk. Afhalen van eten en drinken vanuit horeca is toegestaan, om elders genuttigd te worden. De initiatiefnemers van evenementen en activiteiten die door deze maatregel geraakt worden zijn benaderd door de gemeente. Samen kijken we wat er eventueel in aangepaste vorm wel door kan gaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden