<p>Loes van de Stadsgracht</p>

Loes van de Stadsgracht

(Foto: eigen foto)

Herman van Veen

Aan een wereldwijd publiek je verhaal vertellen? Prins Harry en hertogin Meghan kozen ervoor. Oprah Winfrey zag het wel zitten en spekte zo haar vermogen van 2,7 miljard nog eens met tien miljoen dollar. Ons kent ons, werd al snel duidelijk, toen Oprah zich bij aanvang verrukt uitliet over het bollende (baby) buikje van Meghan.

Terwijl de wereld probeert een pandemie onder de knie te krijgen, kletsten de dames over het vreselijke wat Meghan was overkomen, toen zij lid werd van de Engelse koninklijke familie. De Amerikaanse actrice kreeg zelfs last van suïcidale gedachten en was diep ongelukkig. Ze voelde zich niet gesteund door the firm, zoals zij de koninklijke familie met aanhang en personeel steeds aanduidde. 

Wat Oprah kan, moet mij ook lukken dacht ongetwijfeld Linda de Mol. Dus vroeg ze haar goede vriend Marco Borsato of hij bij haar op de bank het boetekleed wilde aantrekken en in geuren en kleuren wilde vertellen waarom zijn huwelijk met Leontien was stukgelopen. Het werd geen diepgaand interview. Eigenlijk had Marco er ook geen verklaring voor waarom hij zo veelvuldig was vreemdgegaan. Maar hij wist wel dat ie dát niet meer wilde! En ja, dan was er natuurlijk ook nog André Hazes die te kennen gaf, niet meer verder te willen met ‘zijn’ Monique. Het mag duidelijk zijn, coronatijd zorgt voor afstomping. Je kunt niet de hele tijd Netflix kijken en een boek lezen ‘s avonds lukt me niet, want dan protesteren mijn ogen. 

Daarom ben ik met de ingevoerde avondklok vaak aan de buis gekluisterd en heb het dus allemaal gezien, inclusief het weglopen van Baudet bij de talkshow van Eva Jinek. Kortom: wat we op tv voorgeschoteld krijgen verdient niet altijd de hoofdprijs met uitzondering van het programma ‘Mathijs gaat door’ van afgelopen zaterdag, waarin Herman van Veen met een bijzondere uitvoering van zijn lied ‘Opzij, opzij, opzij’ me kippenvel bezorgde. Nu naar de stembus. Dat moet gebeuren, maar of mijn stem iets verandert? Ik heb er een hard hoofd in, maar ik ga natuurlijk wel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden