<p>Column Bob</p>

Column Bob

(Foto: Pixabay)

Reddende engel

Wederom is PSV er niet in geslaagd om een topper te winnen. Het Rotterdamse catenaccio van Dick Advocaat bleek teveel gevraagd voor de Eindhovenaren. Ondanks een technisch overwicht werd het kwaliteitsverschil niet uitgedrukt in doelpunten. Donyell Malen had de wedstrijd meermaals kunnen beslissen maar faalde jammerlijk. Het middenveld van de Eindhovenaren grossierde in dodelijk balverlies.

Sangaré spande de kroon met cruciaal balverlies in de as van het veld. Hij moet simpel spelen en ballen afpakken. Zodra de Ivoriaan zich gaat bemoeien met het spel, leidt hij steevast een counter in. Dat is dan ook de reden dat je nooit een topwedstrijd wint met Rosario én Sangaré op het middenveld. Beide spelers werken hard maar missen het vernuft om een goede steekbal te geven. Ze proberen het wel, maar leveren de bal op onmogelijke momenten vaak in. Als de backs Dumfries en Max bij de cornervlag staan is een counter dodelijk. Dit is het euvel van de kamikazetactiek van Schmidt. 

De verdediging staat zo altijd in de minderheid bij een onderschepping. Er staan simpelweg teveel mensen voor de bal. Door het gelijke spel staat er volgende week een echte finale op het programma. In Alkmaar kan PSV in een rechtstreeks duel uitmaken wie de sterkste is. Als je verliest sta je in punten gelijk en is de strijd om de tweede plaats geheel open. Win je, dan neem je met zes punten ruim afstand van de concurrentie. Het treffen tegen AZ kan dus met recht een ‘zespuntenwedstrijd’ genoemd worden. De enige manier om succes in Alkmaar te boeken is om wat meer creativiteit toe te voegen aan het middenveld. 

Daarnaast mogen de backs eens proberen hun eigen man te houden. In dat geval mogen ze denken aan opstomen over de flank. Dumfries moet als aanvoerder het goede voorbeeld geven. Nu is hij te vaak direct betrokken bij een tegendoelpunt. Hij moet het spel simpel houden en niet denken dat hij Maradonna is met zijn solo’s. Götze kan de reddende engel zijn met zijn klasse. Het wordt tijd dat hij dit laat zien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden