'We gaan sneller dan Max Verstappen'


<p>Ruud Dimmers: &quot;We onderscheiden ons omdat we unieke content brengen.&quot;</p>

Ruud Dimmers: "We onderscheiden ons omdat we unieke content brengen."

(Foto: )

'We gaan sneller dan Max Verstappen'

Wie van Formule 1 houdt, heeft de website racingnews365.nl bij de favorieten staan. Het is dan ook hét platform voor wie op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen in de racesport. De site is het geesteskind van Eindhovenaar Ruud Dimmers die met racingnews niet alleen in Nederland aan de weg timmert. Op 18 januari wordt de Engelstalige variant van de site gelanceerd. “We doen het met passie en willen de top bereiken.” (Door Rob Weekers)

EINDHOVEN - Als jochie was Dimmers al helemaal gek van motorsport en de Formule 1 in het bijzonder. “Ik hield alles bij, wilde overal van op de hoogte zijn. Op internet zag ik dat veel mensen schreven over Formule 1. Dat kan ik ook, maar dan beter”, zegt Dimmers, die in 2015 zijn site lanceerde. “Ik had de smaak te pakken en wilde de lat steeds hoger leggen, me onderscheiden van de mensen die, hoe goed bedoeld ook, op een zolderkamertje een site in de lucht hielden.”

Up to date
In 2017 besloot Dimmers dat het tijd was om het professioneel aan te pakken. Resultaat is een website die bemand wordt door vijf bevlogen redacteuren, en die iedere dag up to date wordt gehouden. Met zo’n twintig berichten per dag geen makkelijke klus. Dimmers: “Met meer contacten in het wereldje lukt met steeds beter om de vinger aan de pols te houden en nieuwe ingangen te vinden. Levelen met de mensen in sport en dat overbrengen aan onze lezers”, zo omschrijft hij het. “Wat dat betreft is het voor ons topsport.”

De site maakte een explosieve groei door, en mag zich wat Formule 1 betreft de grootste van Nederland noemen. Afgelopen jaar werden bezoekersrecords gebroken, met pieken van 3 miljoen unieke maandelijkse bezoekers en ruim 30 miljoen pageviews per maand. Voor de derde maal op rij wist de website zich te bekronen tot de ‘beste sportwebsite’ én ‘populairste sportwebsite’ van Nederland. “We gaan sneller dan Max Verstappen”, grapt Dimmers.

“We onderscheiden ons omdat we unieke content brengen. Werken bijvoorbeeld samen met journalist Dieter Rencken die onze man in het veld is, en aanwezig is tijdens alle wedstrijden in de Formule 1. Verder brengen we uitgebreide analyses, achtergrondverhalen, interviews, video’s en podcasts”, zegt Dimmers, die met regelmaat samen met coryfee Tom Coronel in een podcast zijn licht laat schijnen over de laatste stand van zaken.

“We zijn snel met het brengen van nieuws, geven ‘vol gas’, om in racetermen te blijven”, verklaart Dimmers het succes van Racingnews. “We werken iedere dag. ook in het weekeind, aan wat we noemen het verspreiden van ons dna. Inmiddels mogen we ons toch wel een autoriteit noemen, daar hebben we met het hele team hard aan gewerkt. Waar het eindigt? De Engelstalige variant van onze site is een mooie opstap om ook internationaal mee te tellen en vaste voet aan de grond te krijgen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden