De Graafschap komt op bezoek bij FC Eindhoven


<p>In een aantrekkelijk duel met NAC Breda wist FC Eindhoven twee keer te scoren. Het bleek niet voldoende te zijn. (Foto: Johan Manders).</p>

In een aantrekkelijk duel met NAC Breda wist FC Eindhoven twee keer te scoren. Het bleek niet voldoende te zijn. (Foto: Johan Manders).

(Foto: )

De Graafschap komt op bezoek bij FC Eindhoven

FC Eindhoven verloor afgelopen zaterdag in een aantrekkelijk duel van NAC Breda. De Bredanaars wonnen op bezoek in het Jan Louwers Stadion met 2-4 van de Blauw-Witten. Zondag staat er weer een lastig thuisduel op het programma. Dan komt De Graafschap op bezoek.

EINDHOVEN - FC Eindhoven begon goed aan het duel tegen NAC en kwam in de eerste minuut al op voorsprong via Brian de Keersmaecker. Na een half uur spelen kwam de ploeg uit Breda op gelijke hoogte via Nick Venema. Een minuut later was het weer raak voor de bezoekers, toen Roger Riera uit een corner wist binnen te koppen. Na rust was het FC Eindhoven wat het initiatief in de wedstrijd nam, wat resulteerde in de gelijkmaker via Jacky Donkor.

Echter was het wederom NAC dat een kwartier voor tijd de leiding pakte. Robin Schouten schoot binnen na een fraaie steekbal van Thom Haye. Vijf minuten later werd de wedstrijd beslist. NAC kreeg een dubieuze penalty, waaruit Mario Bilate de eindstand op 2-4 bepaalde.

Nieuwe kansen
Zondag (12.15 uur te zien, op Fox Sports 1) is er weer een nieuwe kans om de punten in Eindhoven te houden, wanneer de huidige nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek komt. FC Eindhoven heeft het traditioneel lastig tegen De Superboeren. De laatste overwinning op de ploeg uit de Achterhoek dateert van 13 januari 2017, toen er met 2-1 gewonnen werd in eigen huis.

De ploeg van trainer Mike Snoei draait prima dit seizoen. In dertien wedstrijden pakte het 28 punten, alhoewel het vorige week verzuimde om de koppositie te pakken in een onderling duel met Cambuur Leeuwarden. De mannen uit Leeuwarden wonnen. Spelers om in de gaten te houden bij De Graafschap zijn Ralf Seuntjens en Mohamed Hamdaoui.

Eerstgenoemde is de aanvoerder en topscorer van de ploeg met zeven doelpunten. Met Hamdaoui heeft De Graafschap een echte smaakmaker in de gelederen. De 27-jarige dribbelaar is dit seizoen al goed voor vijf goals en twee assists in de Keuken Kampioen Divisie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden