Kloppend hart van de stad


Foto: Jessica Fotografie

Kloppend hart van de stad

Vorige week hebben we onze toekomstplannen voor de omgeving van het station gepresenteerd. Het wordt tijd dat we deze locatie eens goed aanpakken. Wanneer je nu uit de trein stapt en richting de stad loopt, dan heb je niet echt het idee dat je in een gave stad bent.

Het ziet er toch wat rommelig en onaantrekkelijk uit. Dit geldt tevens voor de andere kant van het station. Wanneer je richting de bussen loopt krijg je niet per se een heel positief gevoel over de stad. De gemiddelde Eindhovenaar komt amper in de omgeving van het station. Het is vooral een plek waar je de stad binnenkomt of waar je vertrekt, maar je komt er in principe niet om te verblijven.

Daarnaast wonen er in het gebied maar zo’n 200 mensen. Het voelt dus ook niet als het kloppend hart van de stad. En niet te vergeten het spoor en de doorgaande wegen die de stad als het ware in tweeën verdeeld. Genoeg punten dus om onder handen te nemen en de hoogste tijd om het gebied anders in te richten. Het busstation willen we onder de grond, zodat we het gebied kunnen vergroenen. 

De wegen willen we op termijn versmallen. Zo krijgen we ruimte om een woon- en werkboulevard te creëren. Dit betekent wel dat we de Ring beter moeten inrichten, zodat het verkeer kan doorstromen. Ook willen we voor 20.000 Eindhovenaren woningen bouwen. Met deze woningen krijgen we een nieuwe wijk in onze stad. Het belangrijkste vind ik dat het een plek wordt waar we als Eindhovenaren trots op zijn.

Ik wil voorkomen dat het een ‘uitverkoop’ wordt van de stad aan grote beleggers. Het moet nu echt het kloppend hart van de stad worden. Waar iedere Eindhovenaar kan wonen! Dit is helaas niet vanzelfsprekend en het vraagt om sterke sturing vanuit de gemeente. En dat is precies hetgeen wat we gaan doen, met het motto ‘niet mauwen maar bouwen!’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden