Foto:

St. Petruskerk kleurt dagenlang rood

Honderden kerken en andere monumentale gebouwen wereldwijd worden woensdag 25 november rood aangelicht. Met de actie #RedWednesday vraagt de Kerk aandacht voor vrijheid van godsdienst in het algemeen en de vervolging van christenen in het bijzonder.

EINDHOVEN - Ook de parochie St. Petrus’ Stoel wil graag meedoen aan #RedWednesday, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies en om aandacht te vragen voor de schaal waarop in het bijzonder Christenen vandaag de dag worden vervolgd.

Iedere twee jaar brengt Kerk in Nood internationaal een rapport over de vrijheid van godsdienst uit. Directeur Peter Broeders: “De vrijheid om te geloven is een mensenrecht, dat op veel plekken in de wereld met voeten wordt getreden. Hier in Nederland realiseren we ons nauwelijks hoe belangrijk de vrijheid van godsdienst voor veel mensen is en hoezeer zij die ook moeten missen.” Met #RedWednesday© wil Kerk in Nood ook de Nederlanders bewust maken van de vervolging van gelovigen – vooral minderheden – en oproepen tot tolerantie en respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen.

Ook bisschop de Korte ondersteund de actie van harte. Hij zegt hierover: “Vrijheid van godsdienst is een groot goed. Geloven kan nooit samengaan met dwang en geweld. Helaas moeten wij constateren dat miljoenen christenen in vele landen omwille van hun geloof in Christus worden vervolgd. Het is goed dat wij voor hen bidden en in hun noden voorzien. #RedWednesday is een prima actie om voor de christenvervolging aandacht te vragen.”

Met behulp van de vrijwilligers van de Lichtjesroute, de achterburen, zal de St. Petruskerk op woensdagavond 25 november en nog enkele avonden daarna rood aan lichten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden