<p>Inwoners kunnen een e-bike reserveren via <span cstyle="Paginakleur">www.sjees.nl/probeereenebike</span>. De actie loopt tot en met voorjaar 2021.</p>

Inwoners kunnen een e-bike reserveren via www.sjees.nl/probeereenebike. De actie loopt tot en met voorjaar 2021.

(Foto: )

Gratis e-bike proberen voor inwoners van Zuidoost-Brabant

Bewegen is misschien wel belangrijker dan ooit. Dat vinden ook alle 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Om inwoners uit deze regio vitaal te houden, starten de gemeenten de Sjees E-bike probeeractie. Hiermee krijgen alle inwoners vanaf nu de mogelijkheid om een week lang een gratis e-bike of high speed e-bike uit te proberen.

REGIO - Met groot succes ging de actie onlangs van start. Inmiddels hebben al zo’n 100 mensen een e-bike gereserveerd. Een derde van de fietsenwinkels in Zuidoost-Brabant is aangehaakt en stelt gratis een e-bike beschikbaar. Ideaal, want zo kunnen mensen vrijblijvend een elektrische fiets testen. Zowel tijdens de dagelijkse rit naar de supermarkt, sportschool, de reis naar het werk, als tijdens mooie tochten door de natuur. Alles is geregeld: van pech-onderweg-hulp tot aan verzekering, en een supportdesk voor eventuele vragen.

De regio Zuidoost-Brabant wil het gebruik van de fiets als vervoersmiddel stimuleren. Vaak wordt de auto gebruikt voor ritten van 5 tot 20 kilometer, omdat deze vaak iets te lang of te intensief zijn voor de gewone fiets. “Met de e-bike probeeractie willen we inwoners laten ervaren dat de elektrische fiets een gezonde en duurzame optie is. Zeker voor de wat langere afstanden is het een goed alternatief voor de auto, ook in het woon-werkverkeer”, aldus Monique List, wethouder mobiliteit van de gemeente Eindhoven.

De Sjees E-bike probeeractie is onderdeel van het project Slimmer fietsen van ZO Slim Bereikbaar. ZO Slim Bereikbaar is een samenwerkingsverband van de provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat en alle gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant: Eindhoven, Helmond, Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Laarbeek, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. De organisatie van de E-bike probeeractie is in handen van Ons Brabant Fietst, Brabant Mobiliteitsnetwerk en uitvoeringspartner De Boom en het Meer.

Inwoners kunnen een e-bike reserveren via www.sjees.nl/probeereenebike. De actie loopt tot en met voorjaar 2021.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden