<p>Op de verhoging op het nieuwe plein op de kruising Wattstraat en Morsestraat staat de prijzenkas, boordevol trofee&euml;n. (Foto: Gaia van Egmond).</p>

Op de verhoging op het nieuwe plein op de kruising Wattstraat en Morsestraat staat de prijzenkas, boordevol trofeeën. (Foto: Gaia van Egmond).

(Foto: )

Verzameling trofeeën in Woenselse prijzenkas

Het begon met de posteractie ‘Virus Vrij: wat doe jij?’, om buren op een vrolijke manier, en gepaste afstand, met elkaar te laten communiceren. Of om een helpende hand te vragen of aan te bieden. Want dat kunnen de bewoners uit Woensel-West als geen ander: elkaar helpen als het nodig is.

EINDHOVEN - Daarom trok Tante Netty als vervolgactie met speciale karren, een stapel uitnodigingen en kei blije muziek door de wijk om bewoners te vragen: Wie nomineer jij? Ontwerper Roos de Bruijn bedacht dit concept om mensen elkaar een verguld bedankje te laten geven. De verzameling trofeeën staat tot 2 november 2020 in een prijzenkas, op de kruising van de Wattstraat en Morsestraat in Eindhoven.

Roos de Bruijn legt de reden achter de actie uit: “Boodschappen voor elkaar doen is ook een heldendaad. En vragen hoe het met iemand gaat kan een wereld van verschil maken. Dat mag best eens gezegd worden.” Zoiets gaat niet iedereen even gemakkelijk af, bleek tijdens het rondrijden. “We werden soms heel sceptisch ontvangen, dat dit toch helemaal niet nodig was. Maar na een tijdje doorvragen werden er opeens onverwachte complimenten aan elkaar gegeven. En straalden flinke rauwdouwers, goede vrienden en stille buren opeens helemaal van trots.”

Prijzenkas op het plein
Bij het nomineren van de prijs hoorde ook een uitnodiging voor de onthulling, die om welbekende redenen niet meer door kon gaan. Om de pret zo min mogelijk te drukken is daarom weer een kaart op de bus gedaan, zodat alle genomineerden op eigen gelegenheid een kijkje kunnen gaan nemen. Op de verhoging op het nieuwe plein op de kruising Wattstraat en Morsestraat staat de opvallende prijzenkas, boordevol blinkende trofeeën. Allemaal speciaal ontworpen door De Bruijn en voorzien van gegraveerde plaatjes met de namen en bedankjes.

De Bruijn: “Het liefst heb je natuurlijk voor iedereen in de wijk een trofee, maar ik hoop dat dit een inspiratiebron wordt. En dat iedereen elkaar blijft complimenteren, vooral voor de kleine dingen.”

De Woensel-West Eregalerij is ook onderdeel van de virtuele Dutch Design Week en te vinden op deze website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden