<p>Werk van Eindhovenaar Rick Keijzer. De beeldend kunstenaar exposeert zijn werk in Kasteel Geldrop.</p>

Werk van Eindhovenaar Rick Keijzer. De beeldend kunstenaar exposeert zijn werk in Kasteel Geldrop.

(Foto: )

Rick Keijzer exposeert in Geldrop

Rick Keijzer exposeert van 1 november tot en met 13 december zijn werken in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Zijn werken bestaan uit sculpturen, muurreliëfs en ‘schilderijen’ waarin staal, goud, zilver, organische materialen en uiteenlopende gevonden voorwerpen bij elkaar komen.

GELDROP - Sommige werken vertellen een verhaal, maar de beleving van de toeschouwer bepaalt uiteindelijk voor zichzelf wat de boodschap is, aldus beeldend kunstenaar Keijzer. We leven in een wereld die gekenmerkt wordt door digitalisering en vooral nu in deze corona tijd, afstand houden tot elkaar. Maar er is ook ruimte voor verandering, hoop, nieuwe inzichten en vooral een herwaardering van alles wat onze menselijkheid waarde geeft en dat geeft hoop.

In de werken van Keijzer komt dit naar voren in de vorm van het zoeken naar de juiste gereedschappen en apparaten en tracht hij op die manier invloed uit te oefenen op het leven en het vinden van balans. De thema’s binnen zijn werk zijn beïnvloed door zijn cultuurwetenschappelijke interesse en gaan over de definitie van beschaving, de neiging van de mens alles te bewaren en het cyclische karakter van het leven. Dit realiseert hij in zijn ruimtelijke werken waarin oxide processen en verandering van materialen een sterke rol spelen. 

Oude en geoxideerde materialen en voorwerpen worden vergezeld door gepolijste en kleurrijke accenten. Werktuigen komen terug als objecten die de functie van gereedschap overstijgen. Zijn recent overleden vriend en collega-beeldhouwer Cappy Jack liet hem zijn gereedschap en de materialen na. Voor Keijzer zaten deze objecten vol verhalen en herinneringen.

Gevoel opwekken
Zo werd het gereedschap van zijn vriend meer dan een gebruiksvoorwerp. Voor Keijzer was de boodschap dat voorwerpen een gevoel kunnen opwekken en in dit geval een gevoel dat hij met zijn vriend verbonden is. Zo zullen, naar hij hoopt, zijn werken voor eenieder een boodschap hebben die iedereen voor zichzelf moet zoeken en hopelijk ook vinden, waarbij hij ervan overtuigd is dat dat speciaal jonge mensen zal aanspreken.

De expositie is van zondag 1 november tot en met zondag 13 december, elke donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur te bezoeken. De entree is gratis. Adres: Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop. Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats. Kijk voor meer info op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden