<p>Afbeelding van een eerder gehouden pubquiz - voordat de pandemie uitbrak - van Leo Club 040.</p>

Afbeelding van een eerder gehouden pubquiz - voordat de pandemie uitbrak - van Leo Club 040.

(Foto: )

Leo Club 040 haalt alles uit de kast

In Eindhoven neemt het aantal gezinnen dat een beroep doet op de Voedselbank als gevolg van de crisis toe. Veel mensen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Voor eten is er vaak niet genoeg geld, laat staan voor een cadeautje voor de kinderen. Nu het sinterklaasfeest weer aanstaande is, haalt Leo Club 040 alles uit de kast om de kinderen van de Voedselbank Eindhoven een cadeautje te geven. (Door Rob Weekers)

EINDHOVEN - In Eindhoven gaat het om zo’n 200 kinderen tot 12 jaar. Mocht de actie een vliegende start kennen, dan kunnen de iets oudere kinderen ook rekenen op iets leuks. “Het kan het begin zijn van iets moois”, zegt mede-initiatiefnemer Jurriaan Gielen van de Leo Club 040. In samenwerking met de voedselbank, én met financiële steun van Lions Club Eindhoven Den Elzent, is het doel om zoveel mogelijk geld bij elkaar te sprokkelen. Leo Club 040 is de jonge Eindhovense telg uit de Lionsfamilie, een wereldwijde organisatie van betrokken mensen die zich inzetten voor een betere wereld en goede doelen.

Iedere euro telt
De Leo club werft sponsors, gaar de boer op om tegen kortingen cadeautjes in te kopen, en heeft iedere donderdag een (nu online) pubquiz op het programma staan. Iedere euro telt, zo is het uitgangspunt. Die centen zijn hard nodig om voor ieder kind, dat opgroeit in een gezin dat aanklopt bij de Voedselbank, pakjesavond feestelijk te maken. “En daar hoort een cadeautje bij”, vindt Gielen. “Zeker nu is het een lastige tijd. Veel mensen hebben direct te maken met de gevolgen die de huidige crisis met zich meebrengt.” Het wordt er niet makkelijker op, wil Gielen maar zeggen, maar dat belet hem niet om juist de schouders onder het initiatief te zetten.

Nee, de actie van de Leo Club 040 zou eigenlijk niet nodig hoeven zijn, weet ook Gielen. “Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend om dagelijkse boodschappen te doen, of tijdens feestdagen eens extra uit te pakken. Daarom is het best goed om te zien dat veel mensen onze actie ondersteunen. Particulieren, ondernemers, gezinnen, maar ook studenten, van alle lagen in de samenleving krijgen we een duimpje omhoog”, zegt Gielen. De ambitie is om het initiatief te laten groeien. Gielen: “Voor het volgende jaar willen we bij de bedrijven in de Brainportregio een lijntje uitgooien. Bijvoorbeeld met een initiatief maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarbij medewerkers van grote bedrijven zich inzetten voor maatschappelijke projecten. Het scheelt natuurlijk dat we nauwe contacten hebben met de Lions Club, dat maakt de lijntjes in veel gevallen een stuk korter.”

Maar ook wil Leo Club 040 niet alleen voor Eindhoven iets gaan betekenen, maar ook voor de omliggende dorpen. Gielen: “We zijn ambitieus en fanatiek, laat het maar groeien.” De actie ondersteunen? Doe dan mee aan de online pubquiz op 23 november. Of doneer een bedrag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden