<p>Els is blij verrast met haar puzzel, een cadeau van haar collega&#39;s. Ze is vrijdag met pensioen gegaan.</p>

Els is blij verrast met haar puzzel, een cadeau van haar collega's. Ze is vrijdag met pensioen gegaan.

(Foto: )

AH-boegbeeld Els breit er een eind aan

Vaste bezoekers van de Albert Heijn in Vershal Het Veem weten niet beter: Els van de Vorst is welhaast altijd van de partij. Maar die tijden zijn over. Het vrolijke gezicht van de kleine ‘Appie’ gaat met pensioen. “Het contact met de klanten en collega’s ga ik zeker missen.” (Door Willem Brouwer)

EINDHOVEN - Zo scherp als een mes. Dat is ze. In de minisupermarkt mogen in tijden van corona maximaal vijftien klanten tegelijk binnen. Dat houdt Els als geen ander in de gaten. Denkt iemand gauw naar binnen te glippen zónder mandje, dan staat Els klaar om die persoon daarop te wijzen. Een rol als politieagent in de supermarkt? Nou, sinds corona in maart deze wereld overnam, vindt ze van wel.

“Na zeven maanden corona zijn er dagelijks regelmatig mensen die zonder mandje de winkel instappen. Er zijn zelfs nog mensen die verbaasd reageren als ik daar iets van zeg.” Dat gehannes kan ze missen als kiespijn, maar haar collega’s daarentegen, en zeker ook het contact met de meeste klanten, niet. Afgelopen vrijdag, toen Els’ laatste werkdag plaatsvond, bleek eens te meer dat ze een gewaardeerde kracht is. Haar collega’s hadden eerder in de week de winkel versierd en op vrijdag stond koffie en gebak klaar voor genodigden. Collega Iris van Mierlo: “We hebben slagroomtaart gekocht, haar favoriet. Ook hebben we een echte Els-puzzel laten maken”, klinkt het enthousiast. Als klap op de vuurpijl lunchte het personeel samen.

In 2001 begon Els bij de Albert Heijn, in de Blixembosch. Daar werkte ze acht uur per week, waarna ze eind 2006 de overstap maakte naar de AH in Winkelcentrum Woensel, voor 40 uur per week. “In dat jaar werden de zelfscankassa’s op een plein in de, AH waar ik werkte, geïntroduceerd. Dat werd echt mijn plein.” Dat ze er vaardig mee was, bleek snel. Als er in andere vestigingen in Nederland zelfscankassa’s kwamen, vroeg de AH aan Els om de boel op te starten. “Dat was telkens voor een periode van tien dagen. Ik heb onder meer in Kaatsheuvel, Rosmalen, Almkerk en Tilburg gestaan. Erg leuk!”

Ik ga met pensioen, daarom krijg jij van mij een coronaproef zoen. Bedankt, groetjes Els

Gewaardeerd
In april 2018, toen de AH in Het Veem opende, verkaste Els naar Strijp-S. Dat ze daar de voorbije jaren gewaardeerd werd, bleek uit een initiatief van de overburen. Daar zijn woonappartementen gevestigd, onder de naam Space-S. Bewoners van Blok 5 sloofden zich uit. De oplettende voorbijganger heeft de affiches op Strijp-S misschien wel zien hangen: ‘Els je was onze star’, stond er met koeienletters op. Zo is haar pensioen werkelijk aan niemand voorbij gegaan. Dat de liefde wederzijds is, bleek eveneens. Voor de vaste klanten - “die altijd een praatje maakten” - stonde ‘chocoladezoenen’ klaar. Op het etiket staat: ‘Ik ga met pensioen, daarom krijg jij van mij een coronaproef zoen. Bedankt, groetjes Els.’

Ze gaat het de komende tijd rustig aan doen. Lekker tuinieren. Of een balletje slaan bij de tennisclub. En als ze haar eigen puzzels voltooid heeft, kan ze mooi met haar officiële Els-puzzel beginnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden