<p>Carnaval zal in 2021 geheel anders gevierd worden dan we gewend zijn. Hoe het er precies uit gaat zien, is nog afwachten. (Foto: Bert Jansen).</p>

Carnaval zal in 2021 geheel anders gevierd worden dan we gewend zijn. Hoe het er precies uit gaat zien, is nog afwachten. (Foto: Bert Jansen).

(Foto: )

Carnaval: anders dan anders

De Stichting Federatie Eindhovens Carnaval heeft de afgelopen periode haarhoofd gebroken over de vraag hoe carnaval volgend jaar kan worden gevierd in relatie tot Covid-19.

EINDHOVEN - Waar eerder is getracht beslissingen zo lang mogelijk uit te stellen in de hoop dat carnaval 2021 toch een ‘gewone’ carnaval zou zijn, ziet de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC) zich nu echter genoodzaakt om een spijtig besluit te nemen. Carnaval 2021 in Lampegat zal niet zo worden gevierd zoals we gewend zijn.

‘Grote’ evenementen zoals in andere jaren worden niet georganiseerd. Concreet betekent dit dat de optocht op carnavalszaterdag niet plaatsvindt. De plannen om op de Markt, het Wilhelminaplein en het Stadhuisplein tenten met een volwaardig programma te organiseren, zijn ook van de baan. Het Federatiebal gaat niet door. Er zal ook geen nieuwe stadsprins worden gepresenteerd.

De SFEC betreurt dit besluit ten zeerste. Corona houdt ons allemaal in haar greep en in onzekerheid. Deze onzekerheid en de bescherming van de gezondheid van alle carnavalsvierders maken dit besluit noodzakelijk.

Gezondheid
Natuurlijk zal de SFEC er als de kippen bij zijn als de omstandigheden veranderen ten gunste van onze gezondheid en de mogelijkheden. Laten we met z’n allen hopen dat we carnaval 2021 in sterk afgeslankte vorm wellicht toch groots kunnen vieren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden