<p>Willem Brouwer (L) en Hans van den Berkmortel gaan het hoofdzakelijk over hiphop hebben, waarbij festival Urban Matterz zonder meer ter sprake komt. Op deze foto zit de zon in de weg.</p>

Willem Brouwer (L) en Hans van den Berkmortel gaan het hoofdzakelijk over hiphop hebben, waarbij festival Urban Matterz zonder meer ter sprake komt. Op deze foto zit de zon in de weg.

(Foto: )

Radioshow over Urban Matterz

In de nieuwe aflevering van Willems Vette Hiphop Hap, maandelijks te horen op de Eindhovense radiozender Rararadio, is Hans van den Berkmortel te gast. Journalist Willem Brouwer, host van de show, ontvangt de Helmonder in de studio.

EINDHOVEN/HELMOND - Een jaar of zes geleden durfde niemand te denken dat artiesten als GrandMaster Melle Mel, Schoolly D, Kurtis Mantronik, Roxanne Shante, Rahzel, Jungle Brothers, Just-Ice, Kurtis Blow, T La Rock, Stetsasonic, 24K en D.A.M.N. ooit in Helmond op zouden treden. Intussen hebben zij allemaal op het podium gestaan tijdens hiphopfestival Urban Matterz, in de Cacaofabriek. Zachtjes gesteld: die concerten kwamen mede door toedoen van Van den Berkmortel tot stand. Hij trekt jaar in, jaar uit naar Amerika om de oude hiphopartiesten - voornamelijk grondleggers - naar Helmond te lokken.

Ter sprake
Hoe kwam Van den Berkmortel op het idee om Urban Matterz te organiseren, wat doet hij er allemaal voor, waar komt zijn liefde voor het genre vandaan... het komt allemaal ter sprake tijdens de twee uur durende radioshow. Uiteraard worden de interviews afgewisseld met échte hiphopclassics.

Willems Vette Hiphop Hap;
Donderdag 8 oktober van 17.00 tot 19.00 uur;
Te beluisteren via: www.rararadio.org.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden