<p>Reserveren kan via <a data-fr-linked="true" href="//www.bibliotheekeindhoven.nl/programma">www.bibliotheekeindhoven.nl/programma</a>. Kun je niet live aanwezig zijn? Je krijgt de opname een dag later toegestuurd. De opname blijft twee weken beschikbaar.<br><br></p>

Reserveren kan via www.bibliotheekeindhoven.nl/programma. Kun je niet live aanwezig zijn? Je krijgt de opname een dag later toegestuurd. De opname blijft twee weken beschikbaar.

(Foto: )

Symboliek in de 17e-eeuwse schilderkunst

Wat hebben parels en kuisheid met elkaar te maken? Krijg antwoord tijdens de webinar over Symboliek in de 17e-eeuwse schilderkunst. 8 oktober laat kunsthistorica Erna Charbon-van Heck je met andere ogen naar schilderijen kijken.

EINDHOVEN - In een groot aantal schilderijen van de 17e eeuw zit verborgen symboliek. Betekenissen die vaak al eeuwen oud zijn, maar die door de 17e-eeuwse kunstenaar in een alledaags jasje zijn gestoken. In een eerder webinar beschreef Erna Charbon-van Heck al een aantal van deze symbolen. In dit tweede webinar gaat ze onder andere in op kuisheid, de zintuigen en familieportretten. Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. 

Als kunsthistorica is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17e eeuw, maar in de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes en onderwerpen. Het webinar is 8 oktober van 20.00 tot 21.15 uur. Aanmelden kost 5 euro. Na aanmelding ontvang je uiterlijk een dag van te voren je persoonlijke webinarlink. Kun je niet live aanwezig zijn? Je krijgt de opname een dag later toegestuurd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden