<p>Actuele informatie over de werkzaamheden zijn online te volgende op de website: www.dommel.nl/klotputten.</p>

Actuele informatie over de werkzaamheden zijn online te volgende op de website: www.dommel.nl/klotputten.

(Foto: )

Klotputten Eindhoven aan onderhoud toe

Aannemingsbedrijf Beens Dredging B.V. startte woensdag in opdracht van Waterschap De Dommel met baggerwerkzaamheden in slibvanger de Klotputten. De slibvanger beschermt Eindhoven tegen verontreinigd slib uit de Dommel. Naar verwachting zijn de werkzaamheden op 1 maart 2021 afgerond.

EINDHOVEN - De beken in Midden-Brabant zijn in het verleden verontreinigd met Cadmium en Zink. Op het punt waar de Dommel de stad binnenstroomt, is rond 1960 slibvanger de Klotputten gegraven. Hier zakt verontreinigd slib naar de bodem, zodat het niet verder Eindhoven instroomt. Om ervoor te zorgen dat de slibvanger blijft functioneren, moet het slib op de bodem eens in de 10-15 jaar worden verwijderd. 

Door te baggeren verbetert niet alleen de waterkwaliteit, het water wordt helderder en planten, vissen en andere dieren krijgen een betere leefomgeving. De vrachtwagens die het slib afvoeren, doorkruisen het fietspad naast de Klotputten. Om de baggerwerkzaamheden veilig te kunnen afvoeren, wordt het fietspad daarom afgesloten en wordt er een omleiding ingesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden