De initiatiefnemers op een  rij: Teun Timmermans, Zoey Hulzebos, Sophie Broekers, Gijs Neerhof, Casper Siemes en Vi Chu.
De initiatiefnemers op een rij: Teun Timmermans, Zoey Hulzebos, Sophie Broekers, Gijs Neerhof, Casper Siemes en Vi Chu. (Foto: )

Webapp Spot on Eindhoven in volle gang

De webapp SPOT ON is ruim vijf weken geleden gelanceerd. Verschillende thema’s zoals Studentenleven, Hotspots en Fabrieksindustrie zijn al voorbij gekomen. Komende tijd komen Oorlog en vrijheid, Design, Techniek, Sport, Industrieel erfgoed en Muziek en Cultuur aan de beurt. Grote evenementen zoals de Dutch Design week, Liberation040 en GLOW zijn eveneens te volgen op het platform. 

EINDHOVEN - De webapp is totaal 100 dagen online. Dit ter viering van Eindhoven 1920-2020, de herinnering aan het samenvoegen van de dorpen Woensel, Gestel, Stratum, Strijp en Tongelre met/tot de stad Eindhoven. De webapp in het kader van Eindhoven 1920-2020: “Eer gisteren, Vier vandaag, Maak morgen”, is ontwikkeld door zeven studenten die het afgelopen half jaar bezig zijn geweest met het verzamelen van unieke feitjes en locaties van Eindhoven. Deze hebben ze gebundeld op www.spotoneindhoven.nl.

Juist in coronatijd, waarin we drukke bijeenkomsten willen vermijden biedt de webapp uitkomst. Inwoners die net in Eindhoven komen wonen - waaronder nieuwe eerstejaars studenten - kunnen de geschiedenis van de annexatie lezen en unieke plekjes bezoeken die daar bij horen. Ook geboren en getogen Eindhovenaren kunnen tot 19 november verborgen pareltjes (opnieuw) ontdekken.

Eerder publiceerde Groot Eindhoven al over de webapp. Klik hier!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden