<p>Tijdens een vorige editie van de Maker Faire.&nbsp;</p>

Tijdens een vorige editie van de Maker Faire. 

(Foto: Max Kneefel)

Maker Faire 2020 loopt over van creativiteit

Het leukste maakfestijn van Nederland staat voor de deur. Op 26 en 27 september staat Eindhoven in het teken van maken, ontdekken en spelen met techniek en innovatie. Dit jaar vind je naast de vele nieuwe makers ook deelnemers van voorgaande edities die hun laatste ontwikkelingen presenteren.

EINDHOVEN - Leer werken met een greenscreen, maak je eigen digitale muziekinstrument of bouw je eigen robot. Maak zelf een raceauto en kijk wie als eerste uit de bocht vliegt, neem een kijkje bij de privacy dokter en fabriceer iets lekkers bij de Smaaksmultruck van Korein Kinderplein. De Eindhoven Maker Faire is een belevenis voor iedereen van jong tot oud, expats, studenten, professionals en bovenal liefhebbers van innovatie en creativiteit.

Greenscreenbox
Maak op de Maker Faire kennis met de Greenscreenbox. Heel compact, makkelijk in gebruik en super leuk om mee aan de slag te gaan. Je leert hoe je zelf video’s en foto’s met behulp van greenscreentechniek maakt en hoe je de trucs toepast.

Microcontrollers
Maak je eigen afstandsmeter, je eigen digitale muziekinstrument, een wifi bestuurbare schoen, doe escape puzzels of ga in VR op vakantie bij Microcontrollers.

e-NABLE
De e-NABLE-community is een verbazingwekkende groep vrijwilligers van over de hele wereld, die met behulp van 3D-printers kosteloos 3D-geprinte handen en armen maken voor mensen die een reductiedefect hebben aan hand of arm.

Dat zijn slechts enkele voorbeelden. Er is nog veel meer te doen, zoals: Fickey het vuurorgel, Rocket Science met De Ontdekfabriek, E.H.B.M (Eerste hulp bij Minecraft), VR Learning Lab makers, workshops bij Microlab, Hybrid Future Challenge en Ambient Force.

Kijk voor meer informatie daarover en voor het kopen van tickets op: eindhovenmakerfaire.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden