<p>De vliegenzwammen zullen de revue zonder meer passeren. Wie meer over de schimmels wil weten, kan bij IVN terecht. (Foto: Wil van Tongerlo).</p>

De vliegenzwammen zullen de revue zonder meer passeren. Wie meer over de schimmels wil weten, kan bij IVN terecht. (Foto: Wil van Tongerlo).

(Foto: )

De paddenstoel uitgelicht

Over de opruimers in de natuur geeft Harrie Broeksteeg bij IVN Geldrop een minicursus die twee lesavonden beslaat en twee excursies op zaterdag. Maximaal vijftien deelnemers kunnen meedoen in de ruime leslocatie: Centrum Hofdael.

GELDROP - Het hele jaar door kunnen we paddenstoelen vinden. Wie meer wil weten van de hoed en de rand, over plaatjes en buisjes, steeltjes en kragen, en over al die schitterende kleuren en verschijningsvormen, kan terecht bij IVN Geldrop. Natuurgids Harrie Broeksteeg geeft daar een deel van zijn kennis door.

De lessen zijn op 26 oktober en 4 november van 20.00 tot 22.15 uur. De docent gaat onder meer in op de ecologie, de levenscyclus en bedreiging van paddenstoelen, de kringloop van de natuur en determinatie (benoeming). Naast theorie is er ook een practicum. De excursies zijn op de aansluitende zaterdagochtenden 31 oktober en 7 november. Tijd en gebied worden t.z.t. bepaald.

Aanmelden
Zowel bij de lessen als excursies worden anderhalve meter afstand en andere RIVM-regels inzake corona gehandhaafd. De theorieavonden worden vanwege voldoende ruimte gegeven in Centrum Hofdael (ingang aan De Bleek). Het lesgeld voor de paddenstoelencursus bedraagt 30 euro (25 euro voor leden), inclusief cursusmateriaal. Informatie en aanmelden voor 15 oktober bij Dorothé Heiligers, dorotheheiligers@hotmail.com of bel 040-2855265.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden