De Philips Harmonie pakt de draad weer op met een benefietconcert voor zorgmedewerkers.
De Philips Harmonie pakt de draad weer op met een benefietconcert voor zorgmedewerkers. (Foto: Jan Dijstelbloem)

Een hart onder de riem voor de zorg

De Philips Harmonie heeft maandag 21 september een benefietconcert op de rol staan om mensen die werkzaam zijn in de zorg een hart onder de riem te steken. Driehonderd medewerkers van zes ziekenhuizen uit Eindhoven en omgeving kunnen het concert gratis bijwonen. Een keur aan Brabantse artiesten heeft pro deo zijn medewerking toegezegd. Plaats van handeling is het Philips stadion. (Door Rob Weekers)

EINDHOVEN - Het concert wordt geopend door Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. De deelnemende artiesten zijn: Björn van der Doelen, Melissa Janssen,Johnny Rosenberg, DJ La Fuente. Voor de muzikale omlijsting zorgt het Philips Harmonieorkest. Voor de presentatie van de avond tekent cabaretier Rob Scheepers.

Eerbetoon
Een eerbetoon aan alle mensen die in de zorg werkzaam zijn. Dat is de drijfveer van de Philips Harmonie om het concert te organiseren. Maar ook wil de harmonie laten zien dat er na een gedongen periode van stilte weer wordt gemusiceerd. “We zijn er nog!”, zo heet het.

Een van de drijvende krachten achter het concert is Audrey Staaks. “De afgelopen weken zijn hectisch geweest”, vertelt ze. “Je kan natuurlijk van alles willen, maar dan moet het natuurlijk ook lukken. Dat er zoveel mensen zijn die mee willen doen, geeft me enorm veel energie.”

“Jullie hebben van mij het stadion.” Het genereuze aanbod van Toon Gerbrands om het Philips Stadion beschikbaar te stellen voor het benefietconcert zorgde voor juichmoment, blikt Staaks terug. “Publiek op de hoofdtribune, de artiesten op het veld. Beter kan niet.”

Voor deze ziekenhuizen worden driehonderd gratis kaartjes beschikbaar gesteld. Een zelfde aantal is gereserveerd voor betaalde plaatsen. Een kaartje kost 25 euro. “De opbrengst van het concert wordt gebruikt om de kosten te dekken”, zegt Staaks. “Mensen die het geluid verzorgen, het podium opbouwen en die de catering regelen. Ook zij hebben het zwaar gehad de laatste maanden, met ons concert krijgen ook zij een klein steuntje in de rug. Maar daar mee zijn we er, financieel, waarschijnlijk nog niet”, zegt Staaks. “Om alles kostendekkend te houden, zijn we ook een crowdfund-actie gestart.” Inmiddels vinden de gratis kaarten bij de ziekenhuizen gretig aftrek, en wordt een tweede concert niet uitgesloten.

Staaks telt al af naar 21 september. “We hebben er alles aan gedaan om er iets moois van te maken”, zegt ze. “Maar eerst moet er nog flink worden gerepeteerd. Het is heerlijk om de draad weer op te pakken. Tegelijkertijd beseffen we dat we er nog lang niet zijn. En dat geldt zeker voor het zorgpersoneel en de facilitaire diensten van de ziekenhuizen, zij hebben flink wat voor hun kiezen gehad. En ja, tijdens ons concert staan we daar ook bij stil. Wat dat betreft wordt het een avond met een lach en een traan.”

www.philipsharmonie.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden