Foto:

Zuidoost-Brabant kleurt geel

Zuidoost-Brabant kleurt geel in het weekeinde van de Nationale Ziekendag. Op zondag 13 september delen vrijwilligers van de Zonnebloem bijna 2.000 zonnebloemen uit aan zieken en mensen met een beperking. De dag is bedoeld om het contact met en de integratie tussen zieken/mensen met een beperking en hun ‘gezonde’ omgeving te bevorderen. Zodat we niet vergeten dat wij als mensen, ziek en gezond, samen door het leven gaan.

GELDROP - De grote aftrap vindt plaats op vrijdag 11 september om 10.00 uur bij tuincentrum GroenRijk Geldrop aan de Zwembadweg 6. Daarbij zijn aanwezig Marc Damen, directeur Nationale Vereniging de Zonnebloem, de voorzitters van de verschillende Zonnebloemverenigingen én burgemeester Jos van Bree en wethouder Peter Looijmans van Geldrop.

Nadat de vrijwilligers de zonnebloemen in ontvangst hebben genomen, gaan zij de plantjes in hun eigen gemeente uitdelen aan andere vrijwilligers, zieken en mensen met een beperking. De Zonnebloem ondersteunt volwassenen met een lichamelijke beperking. Vrijwilligers van maar liefst negen afdelingen in de regio doen mee aan de grootschalige actie. Zij komen uit de gemeenten Budel, Geldrop, Heeze, Leende, Maarheeze, Nuenen, Soerendonk, Sterksel en Veldhoven.

GroenRijk enthousiast
Ivan Habraken, eigenaar van GroenRijk Geldrop, was direct enthousiast over het initiatief en zorgde voor de bijna 2.000 zonnebloemenplantjes, die speciaal voor de actie werden gekweekt in het kwekershart van Nederland, het Westland. “Na het eerste contact met de vrijwilligers van de Zonnebloem Geldrop volgden meerdere afdelingen van de vrijwilligersorganisatie.”

Ook GroenRijk Veldhoven doet mee aan deze fantastische actie. GroenRijk draagt de Zonnebloem een warm hart toe. Onder de noemer ‘Wie zet jij in het zonnetje?’ kun je op deze dagen een zonnebloemplantje in beide winkels kopen waarbij een euro per plantje naar de Zonnebloem gaat.

St. Anna Ziekenhuis
Natuurlijk mogen we de zieken in de woonzorgcentra van de Ananz-groep én het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop niet vergeten. Daarom delen de vrijwilligers aan hen ruim 350 zonnebloemen uit. De plantjes zijn beschikbaar gesteld door een plaatselijke ondernemer die de actie met liefde ondersteunt. “Zeker in deze vreemde tijden brengt een zonnebloem veel vrolijkheid en ondersteunt die het mooie doel”, aldus de ondernemer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden