Foto:

KBO-Brabant biedt hulp bij oplichting senioren

De campagne Senioren en Veiligheid is 1 september van start gegaan; samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid zet KBO-Brabant de schouders onder het bestrijden van oplichting van senioren.

EINDHOVEN - Daar is alle reden voor: één op de tien senioren is ooit slachtoffer geweest van (online) criminaliteit. Het gaat daarbij om het afhandig maken van geld door criminelen. Maar niet alleen het geld is weg: ook het vertrouwen van mensen wordt ernstig geschaad. Een gewaarschuwd mens telt echter voor twee! KBO-Brabant is blij te kunnen samenwerken met het ministerie van Justitie en Veiligheid aan de bestrijding van oplichting. Deze vorm van criminaliteit treft mensen zwaar, niet alleen materieel, maar ook sociaal-emotioneel. Het programma van de campagne beslaat de hele maand september.

Iedere week staat een ander onderwerp centraal: achtereenvolgens meekijken bij het pinnen, babbeltruc, hulpvraagfraude en phishing. Met online webinars en filmpjes worden senioren voorgelicht over kwalijke praktijken. Catherine Keyl presenteert iedere dinsdag om 10.30 uur de webinars. Acteur Kees Hulst vervult de hoofdrol in de voorlichtingsfilmpjes. Alle informatie is te vinden op de website:

www.kbo-brabant.nl


Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden