Foto:

Miljoen

Door corona zijn we allemaal aan huis gekluisterd en voor veel werkenden was dat wennen. Van het ene op het andere moment werden ze verstoten van praatjes met collega’s bij de koffieautomaat of tijdens het roken van een sigaretje.

Voordeel is wel dat je nu net als Frank Lammers in zijn ‘coronafilm’ Groeten van Gerri, bij wijze van spreken in je onderbroek je geld kunt verdienen. Maar niet alleen het werk houdt ons thuis. De anderhalve meter norm beperkt ons in terras-, theater- of bioscoopbezoek. Met als gevolg dat televisie en computer momenteel in menig huishouden overuren draaien. Als spelletjesmens kijk ik graag naar quizzen. De afgelopen weken waren dat natuurlijk op de doordeweekse dagen de afleveringen van De Slimste Mens. Geheel terecht streek Astrid Kerssemakers afgelopen vrijdag met de eer. 

De vragen die Philip Freriks op de kandidaten afvuurt zijn verre van gemakkelijk te noemen. Toch kon je wel eens mazzel hebben. Overigens geldt dat ook voor de koffers die je moet kiezen bij Miljoenenjacht. Afgelopen zondag startte Linda de Mol het nieuwe televisieseizoen in een corona goedgekeurde versie. Aangezien bij de eerste koffers die getrokken moesten worden er meteen een aantal koffers met miljoenen uitvlogen, haakte ik al snel af. Daarvoor in de plaats besloot ik bij uitzending gemist de aflevering van de BankGiro Miljonairs te bekijken, waarin Henny een miljoen won! De cruciale vraag voor de één met de zes nullen ging over ons koningshuis. Henny kon kiezen uit de letters x, m, l en i. Een daarvan zou in alle namen van leden van het koninklijk huis voorkomen. 

Het was de i en Henny ging ervoor. Ook voor presentator Robert ten Brink was dit een bijzonder moment. Henny blijkt de tweede deelnemer in 19 jaar tijd te zijn die daadwerkelijk de hoofdprijs in de wacht wist te slepen. Het bedrag wil ze besteden aan haar kinderen en kleinkinderen, maar ook aan mensen om ‘kleine’ wensen waar te maken. Dat vind ik in deze tijd, waarin een beroep op onze solidariteit wordt gedaan, een geweldig gebaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden