<p>Dirigent Jun M&auml;rkl. Vrijdag 25 september is philharmonie zuidnederland weer live te zien. (Foto: Hans Buttermilch).</p>

Dirigent Jun Märkl. Vrijdag 25 september is philharmonie zuidnederland weer live te zien. (Foto: Hans Buttermilch).

(Foto: Photographer:HansButtermilch)

Concert philharmonie zuidnederland in huiskamer

De philharmonie zuidnederland is vanaf 25 september weer live te zien en horen in de theaters, maar ook online. Het orkest heeft vanwege het coronavirus te maken met beperkingen in de ruimte op het podium en een beperkte zaalbezetting. Daarom speelt het orkest een korter programma dat tweemaal per avond wordt uitgevoerd.

Daarnaast wordt het concert van vrijdagavond 25 september 21.30 uur in het Maastrichtse Theater aan het Vrijthof ook live gestreamd via Concert in Huis waarvoor ook tickets te koop zijn. Het eerste alternatieve concert heeft de toepasselijke titel ‘Chaos’ meegekregen met tal van links naar de huidige situatie. Zo heeft het orkest de Nederlandse componist Aart Strootman gevraagd om een werk te schrijven, speciaal voor 1,5 meter orkest. Dit werk beleeft in deze concertserie zijn wereldpremière.

Vanwege de coronasituatie zijn er beperkende maatregelen voor het publiek om te kunnen genieten van concerten, terwijl veel mensen die behoefte wel voelen. Speciaal daarvoor is het platform Concert in Huis ontwikkeld, zodat men in de huiskamer concerten van Nederlandse toporkesten kan bijwonen. Voor het eerste concert van philharmonie zuidnederland wordt een tarief gehanteerd van 5, 10 of 15 euro. Mensen die het gestreamde concert willen bijwonen, kunnen dit eerste concert zelf bepalen wat zij voor het ‘in huis’ bijwonen van dit live-concert over hebben.

philharmoniezuidnederland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden