<p>Naast de nieuwe basisschool Het Mooiste Blauw zijn in Nuenen West nu ca. 300 van de 1600 woningen gerealiseerd. </p>

Naast de nieuwe basisschool Het Mooiste Blauw zijn in Nuenen West nu ca. 300 van de 1600 woningen gerealiseerd.

(Foto: )

Splinternieuwe basisschool in hartje Nuenen-West

In Nuenen-West komen circa 1.600 nieuwbouwwoningen. De nieuwe wijk Nuenen-West wordt zoals Nuenen: typisch dorps. Rustig, ruim en met de gezelligheid van het Brabants dorp, maar ook de dynamiek en de voorzieningen van de stad binnen handbereik. Zo opent de basisschool Het Mooiste Blauw de deuren van het nieuwe schoolgebouw op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar in de jonge, kindvriendelijke woonwijk.

NUENEN - Basisschool Het mooiste blauw is onderdeel van de Stichting PlatOO en was gehuisvest in Nuenen aan de Brabantring en is nu verplaatst naar het nieuwe schoolgebouw in Nuenen West. “Het oude schoolgebouw van basisschool De Mijlpaal was dringend aan vervanging toe. Op nadrukkelijke wens van de gemeente Nuenen en Stichting PlatOO hebben we de realisatie en oplevering van de basisschool enkele jaren naar voren verschoven”, vertelt Dave Horsten, locatiemanager bij BPD Ontwikkeling BV. De gemeente heeft hiervoor haar investeringsmiddelen enkele jaren eerder beschikbaar gesteld. Ook voor de projectontwikkelaar betekent dit dat de investeringskosten voor het aanleggen van infrastructuur en speelvoorzieningen rond en nabij de nieuwe school eerder zijn ingezet.

Een van de meest bijzondere kenmerken van Nuenen-West is de gunstige ligging ten opzichte van Nuenen en Eindhoven. Daarbij grenst het plan direct aan een groenrijke omgeving. In het gebied tussen Nuenen West en Eindhoven wordt langs de kleine Dommel de komende jaren het Dommelpark gerealiseerd. Dit is allemaal op loop- en/of fietsafstand van Nuenen West. De nieuwe school is gelegen aan het grootste park van Nuenen West dat straks direct in verbinding komt te staan met het Dommelpark.

Historisch
Het ontwerp van deze nieuwe school is geïnspireerd op een bekend historisch gebouw in Nuenen; de Opwettense watermolen. De school is zo ontworpen dat het jenaplanconcept optimaal tot uiting komt. Drie units; onder-midden- en bovenbouw met ieder drie stamgroepen die een vaste ‘thuisruimte’ hebben en samen een speel- en leerplein delen. In de school biedt Korein buitenschoolse- en peuteropvang aan die aansluit bij de onderbouw. Aan de achterzijde van de school bevindt zich de speelplaats voor de onderbouw.

Naast de nieuwe basisschool Het Mooiste Blauw zijn in Nuenen West nu ca. 300 van de 1600 woningen gerealiseerd. In het najaar start de verkoop van 45 nieuwe woningen bestemd voor diverse doelgroepen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden