Bibliotheek zoekt Eindhovens schrijftalent

Word jij de nieuwe Stadsschrijver van Eindhoven? In het thema ‘Vrijheid’ dagen de Bibliotheek Eindhoven en Boekhandel Van Piere lokaal literair talent uit om het beste korte verhaal te schrijven.

EINDHOVEN - Lokaal talent dient gestimuleerd te worden. Vandaar dat in 2016 de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ in het leven is geroepen. Anja Frieling won de afgelopen editie met haar verhaal De perfecte kluisroof. Dit jaar gaan we opnieuw op zoek naar een nieuwe Stadsschrijver. In deze turbulente tijden is het thema van dit jaar: Vrijheid. Wat is vrijheid en wat betekent dit voor jou? Heeft de coronacrisis (jouw) vrijheid beïnvloed? Wat staat ons nog allemaal te gebeuren de komende tijd en hoe behouden we onze vrijheid?

Prijsuitreiking
Om mee te dingen naar de prijs, dient de inzending voor 1 december 2020 binnen te zijn. Tijdens een feestelijke avond op donderdag 28 januari wordt in Natlab de winnaar bekend gemaakt. De juryvoorzitter is schrijver en scenarist Manon Uphoff. De beste verhalen worden opgenomen in een bundel die tevens op deze avond gepresenteerd wordt. De bundel krijgt de titel van het winnende verhaal. Kijk eens op: www.bibliotheekeindhoven.nl/stadsschrijver

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden