JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

RECEPT

Tom Kha Kai

Een heerlijke soep maken die geheid in de smaak valt? Maak dan eens Tom Kha Kai, een wereldberoemde Thaise kokossoep, lekker fris en licht pittig van smaak!

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

- 25 gr sereh (citroengras)

- 25 gr ui

- 10 gr rode peper

- 10 gr knoflook

- 15 gr gember

- 5 gr limoenblad

- 700 ml kokosmelk

- 400 ml water

- 8 gr kippenbouillonpoeder

- 8 gr rode curry pasta

- 10 gr vissaus

- 10 gr limoensap

- 12 gr rietsuiker

- roux korrels (ong. 60 gr per l soep)

- vleugje koriander

Bereiding

Snijd deze ingrediënten in grove stukken en fruit dit aan in een pan met olie. Als alles mooi aangefruit is, voeg je de kokosmelk en het water toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat het 30 minuten trekken op laag vuur.

Na 30 minuten zet je de rode curry aan in een grote pan tot de smaken en geuren loskomen.

Zeef ondertussen de soep. Giet dit vervolgens over de rode curry en breng het geheel aan de kook. Terwijl de soep kookt, voeg je de vissaus, limoensap en rietsuiker toe.

Proef als een echte chef tussendoor of de soep naar jouw wens is en voeg peper en zout naar smaak toe. Om wat meer body aan de soep te geven voeg je de blanke rouxkorrels toe. Let op: blijf goed roeren tijdens het binden van de soep.

Dien de soep op als een echte chef! Pak een mooie kleurrijke soepkom uit je kast, giet hier de verse Tom Kha Kai soep in en garneer de soep af met een beetje koriander. Geef een extra bite aan de soep door stukjes kip en champignons toe te voegen aan de soep.