JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koken met Chef Zarzo

Tonijn ceviche

In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week een fris voorgerecht: tonijn ceviche in kokosmarinade, met zoetzure uitjes, avocado en krokante maïs.

Ingrediënten

50 ml sushi azijn

100 ml kokosmelk

1 limoen (sap en rasp)

1 tl Thaise visaus

1 mespunt sambal badjak

120 gr tonijnfilet

1 avocado

20 gr krokante maïs

20 gr zoetzure uitjes*

½ blikje maïskorrels

2 takken koriander

Breidingswijze

1. Rasp de schil van de limoen. Pers de limoen vervolgens uit en vermeng met de rasp, kokosmelk, Thaise vissaus en sambal.

2. Snijd de tonijn in gelijkmatige blokjes van 1 x 1 cm en bewaar in de kokosmarinade.

3. Halveer de avocado en verwijder de pit. Snij vervolgens in kwarten en verwijder de schil. Snijd de avocado in blokjes van 1 x 1 cm en besprenkel met wat limoensap.

4. Haal de maïskorrels uit het blik en laat vervolgens uitlekken in een zeef en bewaar ze.

5. Haal de tonijn uit de kokosmarinade en dresseer dit in een klein bordje of eventueel in een halve kokosnoot net zoals op de foto.

6. Verdeel de avocado, maïskorrels en zoetzure uitjes gelijkmatig over de tonijn.

6. Schep nog 1 extra lepel marinade over het gerecht en dresseer tot slot af met geplukte koriander en krokante mais.

Smakelijk!

*In plaats van zoetzure uitjes, gebruiken wij in het restaurant ingelegde rode ui. Deze koken we op met Chardonnay azijn en bewaren het vervolgens in weckpotten. De verhouding tussen water, suiker en azijn is 1:1:1.