JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koken met Chef Zarzo

Iberico spareribs

In Groot Eindhoven vind je elke week een lekker recept van niemand minder dan Michelin chef Adrian Zarzo. Inspirerende ideeën voor thuiskoks. Deze week: Iberico spareribs met Oosterse marinade.

Ingrediënten

- 500 gram Iberico spareribs (zonder bot)

- 50 ml Sriracha

- 75 ml oestersaus

- 25 gr sambal

- 50 ml gembersiroop

- 5 gr zout

- 5 gr sesamzaad

Bereiding

1. Meng de Sriracha, oestersaus, sambal, gembersiroop en zout in een kom tot een gladde marinade.

2. Wrijf de spareribs goed in met de marinade, zorg ervoor dat alle stukken goed bedekt zijn.

3. Laat de spareribs minimaal 1 uur marineren in de koelkast, maar bij voorkeur langer voor een intensere smaak.

4. Plaats de gemarineerde spareribs in de snelkookpan. Voeg een klein beetje water toe om te voorkomen dat de saus aanbrandt.

5. Sluit de snelkookpan en kook de spareribs op hoge druk gedurende 30-40 minuten, afhankelijk van de dikte van de spareribs.

6. Haal de spareribs uit de snelkookpan en leg ze op een ovenplateau.

7. Bestrijk ze met de overgebleven marinade en grill de spareribs in een grillpan of op de barbecue.

8. Lak de spareribs tot slot met de overgebleven marinade en besprenkel met sesamzaadjes.

Eet smakelijk!